Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ugodne temperature

Vraćaju nam se vrućine, ali ima i loših vijesti: Pogledajte gdje vas čeka grmljavinsko nevrijeme

Vrijeme je sunčano i toplo, ali je UV indeks već posvuda vrlo visok i pod sunčevim zrakama lako možete dobiti opekline. Premda je temperatura vrlo ugodna i u pravilu zove na sunce, pripazite i ipak dozirajte vrijeme na suncu.

U ponedjeljak će u početku dana posvuda prevladavati sunčano vrijeme. Vremenska prognoza pokazuje da će u unutrašnjosti temperatura iznositi oko 15, u gorju oko 10, a na Jadranu od 18 do 23 stupnjeva, gdje će puhati slab do umjeren burin.

Poslijepodne i navečer su u središnjoj Hrvatskoj, uz mjestimice jači razvoj oblaka na sjeveru i sjeverozapadu, mogući pljuskovi praćeni grmljavinom, lokalno i izraženiji. Uz pljuskove, prolazno će puhati jak sjeverac. Temperatura će iznositi oko 30 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji prevladavat će sunčano vrijeme. Krajem dana na zapadnom dijelu postoje šanse za grmljavinske pljuskove. Temperatura će u hladu iznositi 30 stupnjeva.

Slično će vrijeme biti i na sjevernom Jadranu, u gorju će biti malo manje toplo. Lokalnih pljuskova s grmljavinom poslijepodne bit će prije u Gorskom kotaru, a rjeđe u Lici. Na sjevernom Jadranu prevladavat će vedro. Ujutro će puhati burin, danju sjeverozapadnjak, dok će navečer podno Velebita ojačati bura.

U Dalmaciji će vrijeme biti sunčano i vruće. Puhat će vjetar s mora, a temperatura će iznositi između 29 i 32 stupnja.

Temperatura mora većinom iznosi između 21 i 24 stupnja, a UV indeks u cijeloj zemlji bit će vrlo visok. Zbog toga pazite kada izlazite van jer biste lako mogli dobiti opekline, najavio je u Dnevniku Nove TV meteorolog Darijo Brzoja.

Pročitajte i ovo Ante Letica, izvršni direktor Instituta za istraživanje hibridnih sukoba, i Domagoj Mikić A stiže sezona Tko prijeti postavljenim bombama? Stručnjak objašnjava: "Oni su postigli cilj"

Pročitajte i ovo Juraj Karninčić, umirovljeni kapetan Pun iranske nafte? Zavjet šutnje o misterioznom brodu koji je već mjesec dana usidren u Riječkom zaljevu: "On tu nije došao nekontrolirano"

U kopnenim krajevima i idućih dana očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Tek u noći na utorak može biti ponekog pljuska u gorju i u Slavoniji. Zatim će biti sunčano, vrlo toplo i danju vruće.

Na Jadranu će idućih dana biti pretežno vedro i vruće. U utorak će puhati umjerena, mjestimice jaka bura koja će ujutro i prijepodne podno Velebita na mahove biti olujna. Od sredine tjedna puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak pa će i na Jadranu prevladavati pravo ljetno vrijeme.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene