Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi znaci nadolazeće jeseni

Pripremite kišobrane i kabanice: Nakon pravog ljetnog vremena stiže nova promjena, doznajte kada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vikend je počeo uz vedro vrijeme. Noćna temperatura na kopnu je bila ugodna, a na obali i otocima se uglavnom zadržala iznad 20 stupnjeva. Dnevnih 30 ili koji stupanj više možemo očekivati i u nedjelju, a vremenska prognoza pokazuje da nova promjena i osvježenje stiže u ponedjeljak.

Nedjeljno jutro će u većini predjela proći biti bez oblaka. Na kopnu će većinom puhati slab vjetar, uz obalu će puhati slaba do umjerena bura, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Vremenska prognoza pokazuje da će najniža temperatura u gorju iznositi od 11 do 14, a u nizinama od 14 do 17. Na moru će i dalje vrijeme biti toplo uz temperature između 19 i 24 stupnja.

U središnjoj Hrvatskoj će vrijeme tijekom ostatka dana biti pretežno sunčano, ali ponegdje može biti umjerene naoblake. U najtoplijem dijelu dana temperatura će iznositi između 29 i 33 stupnja.

U Slavoniji i Baranji bit će pretežno sunčano i vruće. Ponegdje može biti malo više oblaka, ali uz slab vjetar, temperatura će dosezati do 33 stupnja.

U gorju i na sjevernom Jadranu bit će obilja sunca i povremene umjerene naoblake. Bura će okrenuti na slab vjetar južnih i zapadnih smjerova. Temperatura će na moru iznositi između 30 i 33, a u gorju od 28 do 31 stupnja.

U Dalmaciji će biti sunčano i vruće uz temperature do 34 stupnja. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.

More je na svim postajama toplo ili vrlo toplo te se mjeri temperatura između 23 i 27 stupnjeva. Vedar dan prema kraju kolovoza znači da će i UV indeks biti visok u cijeloj zemlji, a s obzirom i na vrućinu, preporuča se izbjegavati izlaganje suncu sredinom dana.

Pročitajte i ovo Jelena Ivulić iz Jadrolinije sezona iznad očekivanja Gužve ne prestaju: ''Nismo ovo očekivali, za sada smo prezadovoljni''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna imaju svoje razloge Novi kaos na pomolu? Orban navodno planira izlazak Mađarske iz EU-a: "Vrijeme je za razgovor o Huxitu"

U ponedjeljak kopnenim krajevima stiže promjena u obliku jačeg naoblačenja s kišom i pljuskovima. U utorak i srijedu bit će promjenljivo oblačno, povremeno s kišom. Vjetar će okrenuti na sjeverne smjerove. Jutarnja temperatura iznosit će od 12 do 17, a najviša dnevna između 23 i 28 stupnjeva.

U ponedjeljak na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana stiže naoblačenje s kišom i pljuskovima, dok će na jugu biti djelomice sunčano i uglavnom suho. U utorak tek ponegdje postoji mogućnost za malo kiše. U srijedu će u Dalmaciji vrijeme biti promjenljivo, ponegdje s kišom i pljuskovima, dok će na sjevernom dijelu biti pretežno sunčano. Puhat će umjerena i jaka bura.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene