Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontrast hladnoći

Očekuje nas nova promjena vremena: Bit će toplije, ali ne i pretjerano ugodno

Ostatak tjedna obilježit će kiša, ali i topliji dani vikenda. Sve ono što smo propustili u studenom, a trebali smo imati, čeka nas u prvoj dekadi prosinca.

Oblaci i kiša već su zamijenili stabilno, suho i na moru sunčano vrijeme. Oborina će biti lokalno obilna i u danima koji slijede, naime u idućih desetak dana stiže nam ciklona za ciklonom, bit će i dosta vjetrovito, promjenjivo, kišno, a za vikend i osjetno toplije. Na kopnu nakon hladnoće i snijega, temperatura bi mogla rasti do 15 stupnjeva.

Takvo vrijeme posljedica je daljnjeg pritjecanja vlažnog i nestabilnog pa i toplijeg zraka u južnoj i jugozapadnoj struji - tek što se jedan sustav pomakne dalje na istok, sa zapada će nam se pripremati novi.

U središnjoj Hrvatskoj umjereno oblačno, bez vjetra i hladno, uz temperaturu oko 2, 3 stupnja. U Slavoniji će biti nešto više sunca, puhat će jugoistočnjak uz koji će biti i toplije nego na zapadu. Očekuje se između 5 i 9 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu pojačat će jugo, a s jugom će prema kraju dana biti i sve više oblaka pa je mjestimice moguće malo kiše. U gorju će u petak biti umjereno do pretežno oblačno, poslijepodne većinom bez oborina. Krajem dana i u Lici će biti južine. Najviša dnevna temperatura, u gorju do 3, a na sjevernom Jadranu između 9 i 13 stupnjeva.

U Dalmaciji promjenjivije i kišovitije
i poslijepodne, osobito na jugu. Južina će tek prolazno oslabjeti. Vrlo brzo jugo će postati ponovno jako. Prvo na sjeveru Dalmacije. Uz južinu će biti i relativno toplo, odnosno neće biti hladno, očekuje se i 15-ak stupnjeva na većem dijelu dalmatinske obale.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Blizu 15, ili barem preko 10 ovog vikenda bit će i u kopnenom dijelu zemlje. Pravi kontrast dosadašnjoj hladnoći. Uz južinu, nebo promjenjivo oblačno, a u nedjelju i ponedjeljak ponovno će biti šansi za kišu. Uglavnom ne obilnu kako se očekuje na Jadranu i u predjelima uz Jadran.

Na moru će za vikend uz jugo u jačanju opet biti nestabilnije, po malo kiše vjerojatno svaki dan, a u nedjelju bi lokalno mogla biti i obilnija. Jugo će na mahove upravo u nedjelju biti i orkansko što znači velike poteškoće u pomorskom prometu. Temperatura, na moru za vikend i početkom idućeg tjedna oko 15, 16 stupnjeva, čak i više. Neće biti hladno, ali ovaj put ni jako sunčano.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene