Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon velike promjene vremena

Hoće li se ljeto uskoro vratiti? Evo kakvo nas vrijeme čeka u tjednu pred nama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon promjene vremena popraćene grmljavinskim nevremenom i mjestimičnim poplavama i pijavicama slijedi smirivanje i proces razvedravanja.

Nevrijeme koje je zahvatilo cijelu Hrvatsku te bilo najizraženije na Jadranu uz obilnu kišu, grmljavinu, pijavice, plime na moru i jako jugo, došlo je do svoga kraja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Količine kiše još se zbrajaju, a lokalno je bilo i 50-ak litara, no sada nas čeka mirnije vrijeme. Upozorenja za veći dio zemlje više nema, osim za Dalmaciju, gdje još nije isključena mogućnost nevremena.

Iako je još uvijek promjenjivo oblačno, rijetko uz nešto sunca, a češće uz mogućnost za malo kiše ili pljusak, očekuje nas potpuno razvedravanje.

Puhat će slab do umjeren sjeverac, a na Jadranu mjestimice bura, dok će u Dalmaciji još biti i umjerenog juga. Vjetar će kasnije brzo okrenuti na sjeverozapadni.

Prema kraju dana kiša će biti sve rjeđa, no tijekom dana može biti pljuskova. Puhat će slab do umjeren sjeverac, a najviša dnevna temperatura bit će većinom od 25 do 28 Celzijevih stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji vrijeme će biti većinom promjenjivo uz malo kiše ili pokoji pljusak. Temperatura će se također kretati od 25 do 28 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu poslijepodne će obilježiti pojava sunca, a pljuskovi su mogući uglavnom u Istri. U gorju će biti promjenjivije, uz malo kiše, navečer sve rjeđe. Mjerit će se oko 25 stupnjeva, na sjevernom Jadranu ponegdje i 30. Veći dio poslijepodneva puhat će sjeverozapadnjak.

I u Dalmaciji će više sunca biti poslijepodne, kad će mogućnost za pljuskove i grmljavinu ostati još samo u zaleđu. Zapuhat će sjeverozapadnjak, a temperatura će biti uglavnom između 27 i 29 stupnjeva.

Sredina tjedna donosi nam sunčano vrijeme. U ponedjeljak bi tek rijetko moglo biti pokojeg lokalnog pljuska u unutrašnjosti. Temperatura će ponovno rasti pa će od srijede u mnogim krajevima opet biti vruće.

Na Jadranu će u nastavku tjedna većinom prevladavati sunčano, pa i vruće vrijeme. Ujutro će puhati bura, a poslijepodne sjeverozapadnjak. Kako tjedan bude odmicao, i na moru će temperatura rasti, baš kako i priliči kraju srpnja i početku kolovoza.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene