Obilna kiša poplavila je Stradun. Turiste u obilasku zatekle su lokve do gležnjeva u razgledavanju stare gradske jezgre.

Galerija


Loše vremenske prilike nisu zaobišle ni Dubrovnik. Obilna kiša koja se spustila na grad u nedjelju poplavila je Stradun, pa su prolaznici onuda hodali s vodom do gležnjeva.

Brojnim turistima koji se ondje nalaze, prema snimkama, čini se ova je poplava bila prava atrakcija, pa su se mnogi fotografirali s nogama u vodi i u rukama uzdignutom obućom.

Podsjetimo, nevrijeme je zahvatilo veći dio obale. Pijavice su primjećene na moru, ali i na kopnu. Vremenske nepogode ne štede ni ostatak Europe.

Slika nije dostupna Užas kod Rima: Tornado odnio Smart koji je vozila 27-godišnjakinja, djevojka poginula

U blizini Rima nastao je tornado te u zrak podigao aiutomobil u kojim se nalazila djevojka. Ona je uslijed toga ostala bez života, a mjesto Fiumicini, prema riječima tamošnjeg gradonačelnika ''izgleda poput ratne zone''. U španjolskom gradu Barceloni su za pola sata pala 42 milimetra kiše po četvornom metru. Kod Kopra u Sloveniji pronađeno je beživotno tijelo muškarca s vidljivim tragovima udara munje...

Hoće li porez na zašećerene sokove smanjiti pretilost? "Potrebne su drastičnije mjere"