Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglas

Više od 1800 mladih čini novu generaciju kreativaca i inovatora

PR
PR Foto: PR
U eri ubrzanog tehnološkog napretka, uloga obrazovanja se mijenja.

Nije dovoljno samo pripremiti mlade ljude za svijet rada, već je potrebno poticati kreativnost i inovativnost kako bi se stvorila sljedeća generacija vođa i inovatora. Upravo u tom kontekstu, Digitalni Inovacijski Inkubator powered by Hrvatski Telekom izrastao je kao ključni akter u poticanju i podršci mladim talentima diljem Hrvatske.

I ove godine Inkubator je privukao pažnju velikog broja mladih - više od 900 učenika iz preko 70 različitih škola i više od 900 studenata koji pohađaju više od 120 fakulteta, te to ne samo iz Hrvatske, već i iz preko 20 država širom Europe. Ovaj impresivan odaziv jasno pokazuje veliki interes mladih za inovacije i poduzetništvo.

PR PR (Foto: PR)

Ono što Inkubator čini posebnim je način na koji povezuje mlade talente s temama i područjima koja ih zanimaju pa tako učenici imaju slobodu odabira područja koja ih vesele, dok studenti imaju priliku raditi na svojim inovativnim projektima u odabranim industrijama i u suradnji s renomiranim kompanijama poput Hrvatskog Telekoma, Nove TV, Jamnice, Školske knjige, Raiffeisen banke, E.ON-a i Poliklinike Sinteza.

U sklopu Inkubatora, mladi inovatori prolaze kroz sve faze razvoja inovativnog projekta. Počevši od definiranja problema, preko osmišljavanja rješenja, pa sve do analize potencijalnih kupaca i korisnika, studenti i učenici dobivaju priliku naučiti o stvarnim izazovima (intra)poduzetništva i inovacija.

PR PR (Foto: PR)

Trenutno, učenici i studenti vrijedno rade na svojim projektima, stvarajući rješenja koja bi mogla promijeniti ono što nam je poznato i način na koji živimo. Njihov entuzijazam i predanost jasno pokazuju da je budućnost inovacija u Hrvatskoj svijetla.

Digitalni Inovacijski Inkubator powered by Hrvatski Telekom, osim što je prostor za razvoj projekata, on je i mjesto gdje se razvija zajedništvo, suradnja i podrška među mladima. Ova inicijativa igra ključnu ulogu u poticanju razvoja mladih, stvarajući okruženje koje potiče kreativnost, timski rad i gdje svatko može istraživati svoje interese, učiti i otkrivati vlastite talente i mogućnosti.

Kroz ovakve programe, u Hrvatskoj se grade temelji za budućnost, osiguravajući da generacije „čije vrijeme tek dolazi“ budu spremne za izazove koje donosi digitalno doba.

PR PR (Foto: PR)  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene