Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DALJNJI SET MJERA

Marić o mogućoj nestašici goriva: "Sve je na stolu"

Ministar Zdravko Marić
Ministar Zdravko Marić Foto: Dnevnik.hr/DNEVNIK.hr
Ministar financija Zdravko Marić u utorak je komentirao izjave iz Petrola prema kojima će Vladine najnovije mjere utjecati na nestašicu goriva. Istaknuo je i da u ovom trenutku inflacija nema nikakve veze s putem Hrvatske u euro.

"Logično je da na takvu neku odluku imamo različite vrste reakcija i akcija. Što se tiče pogonskog goriva, prvi set mjera svodio se na administrativno zamrzavanje cijena i u trenutku kad su cijene sirove nafte krenule visoko, krenuli smo u snižavanje trošarina", odgovorio je u utorak potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić na pitanje da komentira izjave iz Petrola prema kojima će najnovije Vladine mjere utjecati na nestašicu goriva.

Marić je naglasio kako bi cijene naftnih derivata bile puno veće da Vlada nije intervenirala.

Ovakav set mjera donesen je na mjesec dana i zasad ne bi trebalo doći do poremećaja na tržištu, naglasio je ministar financija te dodao kako je
"u ovakvim okolnostima kad je krizna okolnost - sve na stolu".

Marić je naglasio kako se nada da će doći do smirivanja cijena, ali i istaknuo da Vlada promišlja o daljnjem setu mjera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UVOĐENJE EURA Marić: "Učinit ćemo sve da uvođenja eura ne bude dodatni okidač za porast cijena"

Pročitajte i ovo Ministar Zdravko Marić MINISTAR PRAVOSUĐA ODLUČAN Malenica: "Dao sam negativno mišljenje na zahtjev za pomilovanje Perkovića i Mustača"

Inflacija trenutačno, kako je rekao Marić, nema nikakve veze s putem Hrvatske u euro. Ponovio je i da od 5. rujna na snagu stupa obveza dvojnog iskazivanja cijena.

Ministar financija nada se i da će tečaj konverzije ostati isti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene