Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UNATOČ ZAMRZAVANJU

Građani ljutiti zbog visokih cijena: Ekipa Dnevnika Nove TV provjerila je isplati li se ići u susjedne zemlje po gorivo

Aktualno Galerija Benzinska postaja - 1 Benzinska postaja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Benzinska postaja - 2 Benzinska postaja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Benzinska postaja - 3 Benzinska postaja - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Benzinska postaja - 4 Galerija 1/4 >>
Imamo mi zamrznutih kuna - i to na brojčanicima benzinskih postaja. Cijene benzina, dizela i plavog dizela Vlada je ograničila na 30 dana. Premium goriva plaćat će se više. Ekipa Dnevnika Nove TV provjerila je isplati li se, kao nekad, ići u susjedne zemlje po gorivo.

Cijene goriva su iz tjedna u tjedan divljale. Vedran iz Splita ističe kako je sve skupa užasno: "Gledaš kad ćeš ga upaliti, koliko ćeš se provozati, drugo ništa", dodaje i poručuje kako treba ići pješke.

Jadranka iz Splita također je ogorčena: "Katastrofa, cijene su prevelike, pa najskuplji smo..."

Vozači koji troše benzin, dizel i plavi dizel nakratko mogu odahnuti. Vlada je cijene zamrznula na 30 dana.

Litra eurosupera 95 stoji 11,37 kuna, eurodizela 11,29 kuna, a litra plavog dizela je 6,5 kuna.

Oni koji koriste premium goriva plaćat će više. Premium benzin skuplji je za 30 lipa, premium dizel za 33 lipe, a autoplin je skuplji za 8 lipa.

Zamrzavanje cijena goriva građani ne pozdravljaju. Branko iz Pule ističe kako će biti veći šok kad ih odmrznu: "Bolje da ostave kako tržište diktira, jer ovo je sve abnormalno, kakva nam je i država", poručuje.

S njima se ne slaže ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, koji naglašava kako bi, da nije došlo do ovog zamrzavanja, cijene ovih nekoliko varijanti goriva narasle dvadesetak lipa.

"Vjerujemo da će naredni tjedni donijeti smirivanje cijena na tržištu nafte, odnosno naftnih derivata", poručuje ministar.

Pročitajte i ovo Benzinska pumpa skuplji i autoplin Nove cijene goriva: Zamrznuta cijena osnovnog benzina i dizela, premium znatno skuplji

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UREDBA O NAFTNIM DERIVATIMA Sada je i službeno: Idućih mjesec dana ovo će biti nove cijene najvažnijih goriva u Hrvatskoj

A dok se kod nas cijene ne smire, niže su u susjednim zemljama pa Hrvati koji žive uz granicu, po gorivo skoknu u drugu državu.

Županjci to rade u Orašju. Kažu kako često dolaze ovdje točiti gorivo jer je jeftinije. Reporterki Dnevnika Nove TV Matei Drmić kazali su da je jedan spremnik goriva za 50 do 60 kuna jeftiniji nego u Hrvatskoj.

Iako kažu nije kao prije, ipak je jeftinije nego kod nas. A budu li cijene u Hrvatskoj i dalje divljale, mnogi bi mogli kao nekada - češće kod susjeda po gorivo. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene