Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odbor za europske poslove

Hajduković se pita skrivaju li Vujčić i Marić nešto od građana: ''Opalili su šamarčinu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik saborskog Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati) upitao je u četvrtak skrivaju li nešto ministar financija i guverner HNB-a od hrvatskih građana kada ne žele odgovarati na pitanja o uvođenju eura.

''Ako bježite od javnosti i ne želite odgovarati na pitanja znači li to da nešto skrivate od hrvatskih građana?'', upitao je Domagoj Hajduković na konferenciji za novinare u Saboru nakon informacije da na sjednicu Odbora koju je sazvao za poslijepodne s točkom konvergencije neće doći ni guverner HNB-a Boris Vujčić niti ministar financija Zdravko Marić.

Pročitajte i ovo Boris Vujčić Hrvatska najgora u Eurozoni Upozorenje guvernera: Glavni doprinos inflaciji daju usluge, rast cijena će se nastaviti Premijer Andrej Plenković U OČEKIVANJU POLUFINALA Plenković očekuje pobjedu Vatrenih: ''Vidi se da protivnici nemaju više samo respekt već i malo straha''

''Ministar Marić i guverner HNB-a opalili su šamarčinu građanima jer ne žele doći i javnosti odgovarati na pitanja'', ustvrdio je Hajduković upitavši ih zašto se skrivaju i bježe od javnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izrazio skepsu Predsjednik Odbora za europske poslove: "Uvođenje eura treba odgoditi... pritisak inflacije bit će prejak"

Pročitajte i ovo Marijana Ivanov UDAR INFLACIJE Ekonomistica za Dnevnik Nove TV otkriva što svako kućanstvo sada najviše treba pratiti te koja je roba najskuplja

"Koliko radnih mjesta ćemo izgubiti?"

Hajduković ističe da javnost traži odgovore koje ne dobiva, primjerice koliko će nas prelazak na euro jednokratno koštati, koliko radnih mjesta će se izgubiti prelaskom na euro, hoće li se napraviti svojevrsna lista srama onih koji budu zlorabili konverziju kuna u eure. „Moj stav je da euro treba uvesti no to je pitanje tajminga, treba sve shvatiti puno ozbiljnije, a kako vrijeme protječe vidimo da je Vlada proces shvatila izuzetno neozbiljno”, zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene