Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjetnost u Barcaffe espresso šalici

Tko će osvojiti titulu najboljeg bariste regije i vrijedne nagrade? Uskoro saznajte na velikom finalu Barcaffe Barista Cup-a

PR
PR PR
Aktualno Galerija PR PR Foto: PR PR PR Foto: PR PR PR Foto: PR Joško Lokas Joško Lokas Foto: PR +0 Ana Radišić Galerija 1/5 >>
Barcaffè je brend s tradicijom dugom 50 godina, posvećen odabiru samo najkvalitetnijih zrna kave na njezinom putu od sunčanih plantaža do šalice savršenog espressa. Barcaffè kontinuirano prati trendove i osluškuje nove zahtjeve svojih partnera i korisnika, uz fokus na stalni razvoj i unapređenje proizvodnje i proizvoda primjenjujući inovacije i brigu o kvaliteti.

Najveće regionalno natjecanje, u organizaciji Barcaffe-a održat će se u Zagrebu, 1. listopada, na Međunarodni dan kave, u Barcaffe Academiji , trening centru za bariste i caffe baru za sve ljubitelje vrhunskog espresa. Nakon mnogobrojnih pristiglih prijava i impresivnih radova, žiri je imao izazovan zadatak odabrati devet najboljih natjecatelja u regiji.


Stručni žiri čine renomirani sudci, jedni od najboljih stručnjaka u regiji
Nik Oroši, najpoznatiji hrvatski barista, višestruki Barista Champion, vlasnik pržionice za specialty kavu, dobitnik nagrade World Baristas Choice Award
Peter Ševič, AST trener i stručnjak za specialty kavu
Aleš Gorenc, pobjednik slovenskog Barista Cupa 2022. godine
Renata Kočevar, L.A.G.S. trenerica i državna prvakinja 2019. godine u kategoriji crnog lončića
Filip Lipnik, barmen, profesor i vlasnik škole ""Art of Bar Academy""
Matija Matijaško, pobjednik Ljubljana Barista Battle i glavni edukator Barcaffè akademije Hrvatska
Novak Nenezić, Barcaffè barista trener, član svjetskog udruženja barmena
 

Nakon pažljivog ocjenjivanja, odabrani su najbolji od najboljih, ukupno devet finalista iz regije. Troje natjecatelja iz Hrvatske koji će pokazati svoja mala umjetnička djela su Andrej Vajčner, Marko Čačić i Kristijan Tomeković. Od slovenskih natjecatelja najboljima su se pokazali Katarina Feucht, Eva Bogdan i Klemen Maček, a predstavnici Srbije koji će se boriti za ovu prestižnu titulu su Mateja Putić, Nikola Milićević i Vanja Viner.

Devet predstavnika regije imat će priliku pokazati svoje umijeće i izvrsnost u pripremanju kave, a ocjenjivat će se u tri kategorije: natjecanje u pripremi espressa, free-por latte i pića s potpisom.

PR PR (Foto: PR)

Pobjednik osvaja prestižnu L.A.G.S. edukaciju i certifikat, 2.000€, trening prženja kave sa Nikom Orošijem te Barcaffe barista edukaciju.

Barista Cup je otvoren za javnost, a posebice za ljubitelje kave i sve entuzijaste koji se žele pobliže upoznati s ovakvom vrstom umjetnosti. Posjetitelje očekuje najbolja kava u gradu i dobra zabava, a za dobru atmosferu i podršku natjecateljima pobrinut će se voditelji Ana Radišić i Joško Lokas.

Barcaffè – tradicija duga pola stoljeća

Barcaffè je brend s tradicijom dugom 50 godina, posvećen odabiru samo najkvalitetnijih zrna kave na njezinom putu od sunčanih plantaža do šalice savršenog espressa. Barcaffè kontinuirano prati trendove i osluškuje nove zahtjeve svojih partnera i korisnika, uz fokus na stalni razvoj i unapređenje proizvodnje i proizvoda primjenjujući inovacije i brigu o kvaliteti.

PR PR (Foto: PR)

Dodatnu potvrdu vrhunske kvalitete dokazuje osvajanje 13 zlatnih medalja na Međunarodnom natjecanju u degustaciji kave (International Coffee Tasting), a posljednju je osvojio prošle godine Barcaffè espresso India Single Origin. Profesionalnim natjecanjima poput ovog, Barcaffè želi pokazati svoju ljubav, posvećenost i strast prema kavi, ujedno gradeći imidž eksperta u sferi espressa i pružajući priliku svim zainteresiranim baristima da ulažu u svoje znanje i dalje napreduju u ovoj veoma popularnoj profesiji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene