Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Vodite li i na koji način računa o prehrani?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da je pretilost jedan od glavnih zdravstvenih problema u Hrvatskoj, svjedoči podatak da je Lijepa naša na visokom četvrtom mjestu po broju pretilih osoba u odnosu na broj stanovnika u Europi.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara

Hrvatska zauzima visoko četvrto mjesto na europskoj ljestvici broja pretilih osoba u odnosu na broj stanovnika, a ni na svjetskoj listi ne stoji mnogo bolje - nalazi se na devetoj poziciji.

>> Najdeblji, najljeniji i najpijaniji u Europi su...

Prema najnovijim istraživanjima, trend pokazuje tendenciju porasta, a posebno je zabrinjavajuća činjenica da se pretilost, čiji je primarni uzrok loša prehrana, u Hrvatskoj sve češće javlja u mališana starih tek četiri godine.

Medicinski fakultet u Osijeku u suradnji s tamošnjim Crvenim križem stoga je organizirao radionicu za liječnike kako bi kod djece na vrijeme prepoznali situaciju te upozorili i savjetovali roditelje kako da krenu u obračun s pretilošću.

Da je takva radionica organizirana u Osijeku nije iznenađenje, s obzirom da je od svih županija problem pretilosti najizraženiji upravo u Osječko-baranjskoj.

Vodite li i na koji način računa o prehrani?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene