Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Treba li zbog 'jointa' zauvijek imati policijski dosje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je najavila kako konzumacija droga više neće biti biti kazneno nego prekršajno djelo.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Kaznena prijava Ukrajinac divljao po cesti: Bježao policiji, projurio kroz crveno, skrivio nesreću

Izmjenama zakona konzumacija droge bila bi samo prekršajno djelo za koje je predviđena maksimalna kazna tri mjeseca zatvora.

Vlada drži da je ta kazna proporcionalna težini djela i prikladnija od kaznene odgovornosti jer nema stigmatizirajući karakter i ne dovodi do toga da se ovisnici ili povremeni konzumenti upisuju u kaznenu evidenciju, što im može štetiti kod uključivanja u društvo.

Ministar Orsat Miljenić pojasnio je i da se ovom izmjenom zakona uštedio i novac jer se za posjedovanje droge vodi i veliki broj kaznenih postupaka.

Što vi mislite treba li konzumacija droga postati prekršajno djelo, odnosno je li u redu da netko zbog jointa zauvijek bude stigmatiziran u policijskoj evidenciji?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene