Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je najavila kako konzumacija droga više neće biti biti kazneno nego prekršajno djelo.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Izmjenama zakona konzumacija droge bila bi samo prekršajno djelo za koje je predviđena maksimalna kazna tri mjeseca zatvora.

Vezani članci Slika nije dostupna Porazni podaci: Hrvati se sve više drogiraju, uz marihuanu u porastu i konzumacija kokaina Slika nije dostupna Konzumacija droga prekršaj: Mnogi uznemireni...

Vlada drži da je ta kazna proporcionalna težini djela i prikladnija od kaznene odgovornosti jer nema stigmatizirajući karakter i ne dovodi do toga da se ovisnici ili povremeni konzumenti upisuju u kaznenu evidenciju, što im može štetiti kod uključivanja u društvo.

Ministar Orsat Miljenić pojasnio je i da se ovom izmjenom zakona uštedio i novac jer se za posjedovanje droge vodi i veliki broj kaznenih postupaka.

Što vi mislite treba li konzumacija droga postati prekršajno djelo, odnosno je li u redu da netko zbog jointa zauvijek bude stigmatiziran u policijskoj evidenciji?