Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Vjerujete li da će Europska komisija kazniti Hrvatsku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska je komisija Hrvatskoj dala rok do kojega će odgovoriti na zahtjev o promjeni spornog Zakona o europskom uhidbenom nalogu, tzv. Lex Perkovića. U suprotnom bi mogle uslijediti sankcije.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Atakiraju malog čovjeka' Karamarko: Vlada je doživjela debakl, najbolje bi bilo da se povuče Slika nije dostupna Miljenić bez komentara Ministarstvo pravosuđa: O europskom uhidbenom nalogu sve je već rečeno

Iz Europske je komisije hrvatskom Ministarstvu pravosuđa stiglo pismo u kojem je naveden rok do kojega je Zakon o europskom uhidbenom nalogu potrebno uskladiti s europskim zakonodavstvom.

>> Europska komisija: 'Lex Perković' treba mijenjati! Odgovor očekujemo do 23. kolovoza!

Sporni je zakon donesen krajem lipnja, a s obzirom da je njime primjena europskog uhidbenog naloga ograničena tako da se on ne izvršava za kaznena djela počinjena prije kolovoza 2002. godine, u javnosti je kolokvijalno nazvan 'Lex Perković'. Razlog tome je sumnja da se spomenutim ograničenjem želi zaštititi nekadašnjeg jugoslavenskog, a kasnije i hrvatskog obavještajca Josipa Perkovića, kojega njemačko pravosuđe traži zbog moguće umiješanosti u jedno političko ubojstvo.

Pismo Hrvatskoj poslala je europska povjerenica za pravosuđe Viviane Reding osobno, a u njemu se tvrdi da ograničenje primjene europskog uhidbenog naloga nije u skladu s europskim pravnim regulama.

Hrvatska službeno zasad odbija komentirati europsko pismo, ali ne odgovori li na njega do zadanog roka, prijete joj zasad neodređene sankcije.

Vjerujete li da će Europska komisija kazniti Hrvatsku?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene