Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Što je pouzdanije? Plaćanje gotovinom ili karticama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog straha od povećanja broja krivotvorenih novčanica u opticaju mnogi radije plaćaju kreditnim karticama.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Plaćanje karticama: Ilustracija - 1 Digitalna era Svjedočimo li izumiranju gotovine? Za nove generacije keš više nije kralj, Hrvatska tu nije iznimka

S početkom špice turističke sezone povećava se i mogućnost većeg broja krivotvorenih novčanica u opticaju. Tradicionalno, krivotvorene novčanice najviše se javljaju u manjim trgovinama, ali i na štandovima na otvorenom prostoru.

U prvih šest mjeseci ove godine u Hrvatskoj je zaprimljeno 160 komada krivotvorenih novčanica kuna i to najviše u apoenima od 500, 200 i 50 kuna.

Što se tiče stranih valuta, zaprimljeno je 521 komad krivotvorenih novčanica i to najviše eura u apoenima od 50, 100 i 200.
A mi vas pitamo, osjećate li se sigurnije plaćajući gotovinom ili karticama?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene