Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Restrukturiranje

Putujete li vlakom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukida se sve više linija u željezničkom prometu. Čini se da nema dovoljno lokomotiva ili su starije od nekoliko desetljeća, pa se tako češće i kvare.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Mario Grbešić "Vlakovi su sigurni" Frontalni sudar vlakova izbjegnut za dlaku: "Ljudski faktor teško je izbjeći kada se dogodi situacija kao što je ova" Slika nije dostupna KAO DO AUSTRALIJE Beskrajno putovanje: Ekipa Nove TV krenula vlakom na more, pogledajte zašto ne smiju zaspati

Prije nekoliko dana Osijek je ostao bez brzog vlaka za Zagreb, jedine izravne željezničke linije između ta dva grada. Dok su putnici negodovali, Hrvatske željeznice pravdale su se neisplativošću brzog vlaka. Nesiplativošću su se pravdali i kada su najavili i ukidanje svih putničkih linija na relaciji Ploče, Metković, državna granica prema Sarajevu.

Iako se nerijetko kvare i kasne, HŽ je najavio i poskupljenje karte za vožnju vlakom i to za 15 posto.

>> Hajdaš Dončić: Hrvatska će do 2015. iskoristiti do 3 milijarde eura za željeznice

Ipak, HŽ-Putnički prijevoz ovog će tjedna raspisati natječaj za nabavu 44 nova vlaka najavio jeministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. Po ministrovim riječima prosječna cijena svakog od novih vlakova iznosit će pet ili šest miljuna eura. Također je istaknuo kako će kroz ulaganja u željezničku infrastrukturu i riječne putove Hrvatska kroz fondove Europske unije biti spremna do 2015. godine iskoristiti do tri milijarde eura.

Putujete li i vi vlakom?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene