Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Podržavate li referendum o koncesiji autocesta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati i poslodavci djelatnika u prometu od Vlade traže povlačenje odluke o davanju autocesta u koncesiju ili će u suprotnome krenuti s prikupljanjem potpisa za referendum o tom pitanju.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Opći štrajk u prometu u Njemačkoj Borba za radnička prava FOTO Počeo štrajk desetljeća, Njemačka je paralizirana: Zastoji na cestama, ne rade zračne luke, sindikati poslali ozbiljno upozorenje Andrej Plenković Četvrti paket Plenković predstavio mjere: Pomoć umirovljenicima i s dječjim doplatkom, dogovorena cijena struje i plina...

Najavljeno davanje autocesta u koncesiju na razdoblje od 30 do 50 godina u hrvatskoj je javnosti izazvalo burne rasprave.

Prema Vladinoj odluci, na taj bi se način u državni proračun jednokratno, ovisno o trajanju koncesije, slilo između 2,4 i 3,2 milijarde eura, čime bi se vratili određeni dugovi.

>> Sindikati i poslodavci protiv monetizacije autocesta!

Dok predsjednik Republike Ivo Josipović smatra kako je riječ o 'potezu iz nužde', u oporbenim su strankama mnogo oštriji pa, primjerice, HDZ-ovci tvrde kako je riječ o 'suludoj ideji'.

Ideja o monetizaciji autocesta čak je uspjela ujediniti sindikate i poslodavce djelatnika u prometu, koji su danas od Vlade zatražili da od davanja prometnica u koncesiju odustane najkasnije 15. srpnja ili će oni formirati stožer i početi s prikupljanjem potpisa za referendum o ovom pitanju.

Podržavate li referendum o koncesiji autocesta?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene