Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sarajevski glazbenik Kemal Monteno preminuo je u 66. godini života, no njegove pjesme zauvijek ćemo pamtiti...


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Danas je u bolnici na Rebru od jake upale pluća i komplikacija nakon transplatacije bubrega preminuo sarajevski glazbenik Kemal Monteno.

Prisjetite se najpoznatijih pjesama legendarnog Kemala Montena...

Vezani članci Kemal Monteno (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL) Emotivna objava posvećena Kemalu: "Tako mi fališ moj nadraži, moj najbolji, moj najvoljeniji" Reakcija Maje Šuput na nastup Denisa Barte (Foto: Dnevnik.hr) Teško je bilo suzdržati suze na još jedan emotivan Denisov nastup: ''Očitao nam je životnu lekciju''

Ljubavne pjesme bile su njegov nepresušan izvor i njegova iskrena ispovijed u kojoj je opisivao životne situacije u kojima su se našli on ili njemu bliski ljudi. Ljubavnu priču svojih roditelja opjevao je tek u pjesmi 'Šta je život', po kojoj je nazvao svoj zadnji album. U svojim šansonama se rijetko ponavljao, a svoj vrhunski kantautorski rukopis dokazivao je vještim pretapanjem ljubavnog motiva u jednostavan izraz s mediteranskim šarmom talijanske kancone.

Odlazak legende: Preminuo Kemal Monteno

Bogatu karijeru Monteno počinje graditi 60-ih godina prošlog stoljeća na festivalu 'Vaš šlager sezone' na kojem nastupa s pjesmom 'Lidija'. Krajem sedamdesetih publiku osvaja pjesmama 'Zemljo moja' i 'Sarajevo, ljubavi moja', a tijekom karijere objavio je ukupno 15 albuma: 'Muziko, ljubavi moja', 'Žene, žene', 'Moje pjesme, moji snovi', 'Za svoju dušu', 'Dolly Bell', 'Uvijek ti se vraćam', 'Moje najdraže pjesme', 'Romantična ploča', 'Kako da te zaboravim', 'Pjesme zaljubljenika', 'Hvala svima. Kemo i prijatelji', 'Dunje i kolači', 'Zlatna kolekcija', 'Samo malo ljubavi' i 'Šta je život'.

Surađivao je s brojnim poznatim domaćim imenima kao što su Arsen Dedić, Zdravko Čolić, Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Dražen Žerić i drugi.

Njegov zadnji studijski album Šta je život na tržištu je od 2013., a pjesme 'Jesen je', 'Malo mir, malo rat' uz naslovnu pjesmu koja se gotovo odmah nametnula kao hit i dalje su dio radijskog i tv etera.

U današnjoj temi dana vas pitamo - po kojoj ćete pjesmi pamtiti Kemala Montena?

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook