Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Obilježavamo li dostojno svoje državne praznike?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnji dan prije 21 godinu Hrvatski sabor donio je Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske čime je Republiku Hrvatsku proglasio samostalnom državom.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik prvi put ovakva mjera Dodikova policija zabranila obilježavanje Dana državnosti BiH Slika nije dostupna Tema dana Slavite li dan žena?

Povodom današnjeg praznika premijer Zoran Milanović, predsjednik RH Ivo Josipović, potpredsjednik Sabora Josip Leko, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te brojne braniteljske udruge zajedno s obiteljima položili su vijence.

Delegacija je prvo vijence položila na Zid boli, potom su otišli na grobnicu Narodnih heroja. Nakon toga vijenci su položeni su na spomeniku Ivici Račanu, pa zatim na središnjem križu. Delegacija se tada uputila na spomenik prvom predsjedniku RH Franji Tuđmanu i na kraju, vijence su položili na zajedničkoj grobnici neidentificiranim žrtvama Domovinskog rata.

>> Znate li zašto se baš danas slavi Dan državnosti?

No, od osamostaljenja državni praznici znali su biti 'premješteni' na neki drugi datum, a uvođeni su i novi. U anketama provođenim među građanima, dio njih redovito ne zna što se slavi i obilježava na neke od datume, a dio građana u anketama pak nije zadovoljan načinom na koji ga obilježava vlast.

Zanima nas što vi mislite, obilježavamo li dostojno svoje državne praznike?
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene