Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Kako treba kažnjavati rasizam na nogometnim stadionima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadnje rasističko vrijeđanje huligana iz redova Bad Blue Boysa upućeno Henryju Belleu, tamnoputom nogometašu Istre 1961 na kup-utakmici u Puli, prelilo je čašu strpljenja svih u i oko HNL-a.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Uhićen Juraj Mesić koji je rasistički vrijeđao strance u Zagrebu - 9 Nepravomoćna odluka Rasist koji je vrijeđao strance dobio 10 mjeseci zatvora: "Smatram da sam ja žrtva u cijelom slučaju, na mene je pokrenut medijski linč" Derek Chauvin Napad nožem Napad u zatvoru: Izboden bivši policajac osuđen za ubojstvo Georgea Floyda

Maksimirske vlasti dramatičnim su se pismom obratile premijeru Zoranu Milanoviću, ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću, predsjedniku Ivi Josipoviću, državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, ministru policije Ranku Ostojiću i ministru pravosuđa Orsatu Miljaniću, tražeći pokretanje zakonske procedure kojom će huliganizam, rasizam, šovinizam, vjerska i nacionalna mržnja biti iskorijenjeni s hrvatskih stadiona.

>> Rasizam BBB-a: Spasio sam nogomet i Dinamo izvadivši Bellea!

Dinamo traži zatvorsku kaznu od jedne do tri godine za svaki napad na policiju te za svako širenje nacionalne, rasne i vjerske mržnje na stadionima. Usto, mora slijediti i oduzimanje putovnica i zabrana dolaska izgrednicima na stadione. 'Ako nas vlast posluša, huliganima je u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj odzvonilo za nekoliko mjeseci', tvrde u Dinamu.

I upravni odbor NK 'Istra 1961' oštro je osudio ponašanje dijela navijača koji su na utakmici četvrtfinalu Kupa u Puli između Istre 1961 i Dinama te na prvenstvenoj utakmici u Splitu između Hajduka i Istre 1961 rasističkim hukanjem provocirali igrača Henryja Bellea.

Glasnogovornik Istre Daniel Sponza potvrdio je kako je Upravni odbor bez zadrške osudio rasističke ispade.

'Iako je na obje utakmice vladalo prijateljsko okruženje, dio navijača je bez povoda počelo vrijeđati našeg igrača što je u izvještaju utakmice u Splitu naveo i delegat susreta', rekao je Spozna.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene