Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Kako podnosite val hladnoće koji je stigao u Hrvatsku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko ste jutros izašli iz kuće sigurno Vam je bilo mnogo hladnije nego prijašnjih dana, a do kraja tjedna možemo očekivati još i niže temperature.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama Valentin Crljenko i Katarina Jusić Mezga Snijeg donio probleme Teretni kamioni unatoč zabrani izišli na staru cestu: "Pojedinci se ne pridržavaju pravila, pa se događaju nezgode"

Niske temperature donose najveći rizik starijim osobama, te je stoga Zavod za javno zdravstvo izdao mjere za zaštitu od hladnoće.

Sibirska hladnoća uobičajena je u Sibiru, no sibirska anticiklona ponekad je donese čak i do naših krajeva. Ona nam nosi stabilno, najčešće i suho vrijeme pri čemu ponekad može biti i dosta sunca, ali onog zubatog.

Kad se dogodi ovakva situacija, u kojoj sjeveroistočna anticiklona, kao iznimno jak sustav zauzima i većinu kontinenta, ona isto tako onda ima tendenciju duljeg zadržavanja. To je možda i najznačajnija informacija za ovaj i idući tjedan. Naime, velika je vjerojatnost da će se stabilno i vrlo hladno vrijeme pod njezinim utjecajem zadržati i u idućem tjednu.

Pri tom, nije jako vjerojatno ono o čemu se danas pričalo, a to je da bi moglo biti i -20 stupnjeva ili manje. Nekih 15-ak ispod ništice i to tijekom noći, moglo bi se dogoditi. A niže vrijednosti rezervirane su za vikend i idući tjedan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene