Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kako komentirate HDZ-ove optužbe na račun predsjednika Josipovića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za slobodu Tihomira Purde, poručuju u HDZ-u, zaslužna je tiha diplomacija Vlade i premijerka Jadranke Kosor.

OSTAVITE VAŠE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Slika nije dostupna Kolumna Mislava Bage Kolumna Mislava Bage: Državnik ili praktikant

Za slobodu Tihomira Purde, poručuju u HDZ-u, zaslužna je tiha diplomacija Vlade i premijerka Jadranke Kosor.

Tvrde to Andrija Hebrang i Josip Đakić. Ponavljaju kako je Tihomir Purda hrvatski branitelj protiv kojeg je podignuta optužnica na temelju izjave koju je potpisao kao posljedicu mučenja. To je, smatraju obojica, trebalo zaustaviti čim je optužnica stigla u Hrvatsku, no do 2009. godine, tvrde, nije se moglo ništa napraviti zbog srbijanskih zakona i hrvatskih sporazuma s Srbijom.

>> Hebrang: Za Purdinu slobodu zaslužna je Jadranka Kosor

>> VIDEO Dirljiv susret s obitelji: 'Nisam znao za tjeralicu'

>> 'Obožavam premijerku, omogućila mi je prvi let avionom!'

>> Josipović o Purdi: Ovakav rasplet rezultat je kvalitetnije suradnje

Hebrang i Đakić ljuti su na predsjednika Ivu Josipovića i njegove poruke kako je oslobađanje Purde i srbijansko odustajanje od optužnica za Purdu, Maslova i Janjića, rezultat njegove prijateljske politike sa Srbijom. Takve izjave nazvali su klevetom i nekorektnošću.

'Po meni je Josipović kriv što nije sve predmete koje je srbijansko pravosuđe otvorilo protiv hrvatskih branitelja stavio na dnevni red svojih razgovora i pokrenuo postupak zaustavljanja progona', smatra Hebrang i dodaje da to 'nije politika pomirenja i prijateljstva već pometanja pod tepih problema'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene