Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

'Obožavam premijerku!'

Purda: Ne bih na prosvjede, previše se psuje protiv Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon neprospavane noći bivši branitelj Tihomir Purda prepun je dojmova.

Najviše je, kaže, zahvalan premijerki Kosor, posebice jer je po njega u Zenicu poslala Vladin zrakoplov. Purda se tada prvi put vozio zrakoplovom i bio je oduševljen kožnim sjedalima, kao i kavom koju su mu poslužili.

Pročitajte i ovo Hrvati se vratili iz Zambije, ilustracija - 2 Teško razdoblje Hrvatske obitelji nakon povratka iz Zambije: "Čak i u našim najmračnijim danima nismo gubili nadu da će pravda pobijediti" Dražen Jelenić član masonske lože Bivši državni odvjetnik pokušao se vratiti na posao, opet je neslavno završilo: "Nisam napravio ništa pogrešno"

'Premijerku obožavam i cijenim. Ona je jako pametna osoba, inteligentna i zna što radi', kazao nam je. Purda kaže kako ga je u zatvoru u Zenici održala vjera u Boga, od kardinala Vinka Puljića dobio je krunicu koju je stalno molio.

'Što se prosvjeda tiče, da se radi o nekom mirnom prosvjedu možda bih se pridružio, ali pošto se puno protiv Vlade psuje, onda ne bih izlazio da idem protiv Vlade', odgovorio je Purda na pitanje o prosvjedima.

>> Hebrang: Za Purdinu slobodu zaslužna je Jadranka Kosor

>> VIDEO Dirljiv susret s obitelji: 'Nisam znao za tjeralicu'

Održala ga je kaže i ljubav prema ženi i djeci, a najviše od svega se zaželio prave kave i mesne štruce s jajima.

'U zatvoru sam imao slike djece, gledao sam ih i govorio, doći će vam tata, vjerovao sam u Boga. Imao sam krunicu koju mi je posvetio kardinal Puljić', rekao nam je Purda. 'Bilo je momenata u zatvoru da sam htio uhvatiti one rešetke i protresti ih, tresao sam se u onom skučenom prostoru', dodao je Purda.

Na kraju se opustio uz dobro poznato ozračje uz Dunav. 'Evo, napokon Dunav i svjež zrak, nakon dva mjeseca, nakon one ćelije, ovo je za preporoditi se', zaključio je Purda.

Zahvaljuje se svim braniteljima koji su prosvjedovali za njegova prava, zahvaljuje se veleposlanstvima institucijama država i odvjetniku Josipu Muselimoviću koji će biti krsni kum djevojčici koja se treba roditi 23. lipnja. 'Sad samo želim nastaviti miran život i živjeti od svoje skromne mirovine', poručio je Purda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene