Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas se obilježava Dan policije i njezinoga zaštitnika Sv. Mihovila, a tim se povodom jučer okupilo najviše rukovodstvo policije kod ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, a primanje je priredio i predsjednik Ivo Josipović.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Ministar je na svečanom okupljanju iznio opće smjernice i okvirno pojasnio daljnje prioritete u radu. Među najvažnijima je istaknuo građane. 'Građani su naš prioritet! Građani su oni kojima mi služimo, oni su ti od koji imaju pravo od nas tražiti odgovore', rekao je ministar Ostojić naglasivši kako policija štiti sigurnost, ali da se rješavajući probleme građana najviše pridonosi stvaranju mišljenja javnosti.

>> Josipović primio izaslanstvo MUP-a u prigodi Dana policije

U povodu Dana policije primanje je priredio i predsjednik Ivo Josipović koji je primio 35 policijskih službenika koji su u proteklom periodu osobito doprinijeli razvitku i ugledu Hrvatske i dobrobiti njezinih građana. Tom im je prilikom Josipović svečano uručio odlikovanja visokog državnog odličja Red hrvatskog pletera.

Josipović se osvrnuo i na se kompleksnije i transnacionalne oblike kriminala, predsjednik je istaknuo kako je međunarodna suradnja kakvu ima Hrvatska policija uistinu vrlo vrijedna te da doprinosi jačanju suradnje na drugim razinama i sigurnosti u zemlji i regiji. 'Stanje sigurnosti u Hrvatskoj može se procijeniti dobrim', dodao je Josipović te objasnio kako tu činjenicu potkrepljuje i statistika i povjerenje građana u policiju.

Jeste li zadovoljni radom hrvatske policije?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Slika nije dostupna Obilježen je Dan policije Slika nije dostupna Ozlijeđeni je branitelj stabilno, vukovarski Stožer će tužiti policiju