Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, na građane Lijepe naše počet će se primjenjivati niz europskih propisa, što uključuje i povrat novca za manjkave usluge.


Prema nedavnoj preporuci nezavisnog odvjetnika pri Sudu pravde Europske unije Niile Jääskinena, željeznički bi prijevoznici putnicima trebali biti dužni vratiti dio novca potrošenog na kupovinu karte čak i kada su vlakovi otkazani ili kasne zbog 'više sile', primjerice lošeg vremena.

Vezani članci Otkazuju se maturalci - 2 Otkazuju se maturalna putovanja, roditelji ogorčeni: "To nije mali iznos, ni kune ne možemo dobiti natrag, a nismo mi krivi" Vlakovi, ilustracija - 2 Teretni vlak između Podsuseda i Zaprešića udario u radni stroj, putnički vlakovi kasnili sat vremena

Prema preporuci, o kojoj će u sljedećem razdoblju raspravljati spomenuti Sud pravde EU, putnicima bi se trebalo isplatiti do polovice iznosa cijene karte.

>> Kraj smjene: Strojovođa otišao kući, a putnici čekali sat i pol da dođe drugi

Postane li ova preporuka pravilo, odnosit će se i na hrvatske putnike, s obzirom da bi Lijepa naša 1. srpnja trebala ući u članstvo EU.

U Europi je već ranije donesen propis prema kojemu su avioprijevoznici putnicima dužni plaćati penale za kašnjenja aviona. Povrat novca za manjkavu uslugu može iznositi do 600 eura, a u slučaju izgubljene prtljage iznos odštete može dosegnuti i više od tisuću eura.

Jeste li ikad dobili povrat novca ili ispriku za manjkavu uslugu?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook