Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Provesti vrijeme na otoku, prilično je popularno tijekom ljeta, ali u hladnijim mjesecima sve životne poteškoće tamošnjeg stanovništva izađu na vidjelo.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Život na hrvatskim otocima često nije nimalo jednostavan. Ipak, na onim 'razvikanijima', dio stanovništva može pristojno živjeti od turizma. Inače je na otocima tempo života mnogo lakši i smireniji. Preko zime nema gužve ni velikog prometa.

Vezani članci Slika nije dostupna Potpuno nevjerojatan zahtjev: Traže da dokažu da su Hvar i Brač otoci! Slika nije dostupna FOTO Hrvatski otok na popisu NEOTKRIVENIH TOP DESTINACIJA!

No, probleme stvara prometna izoliranost - uz rijetke izuzetke, trajekti i drugi brodovi na neke manje otoke ne plove prečesto, a prijevoz brodom i košta, tako da su i osnovne namirnice za život na otocima skuplje nego na kopnu.

Nijemci hrvatski otok proglasili NAJLJEPŠIM NA SVIJETU!

Posljedica svega je postupno iseljavanje stanovništva. Zatvaraju se škole i manji je broj zdravstvenih ustanova. Velika je nezaposlenost, a život je skuplji oko 30 posto nego na kopnu. Dok tijekom ljeta otoci živnu, u zimskim mjesecima nekako opuste.

Biste li živjeli na otoku?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook