Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Biste li prijavili zlostavljača životinja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stravični slučajevi zlostavljanja životinja uvijek šokiraju javnost, no postavlja se pitanje koliko takvih slučajeva prođe neprijavljeno.

Ovih smo dana bili upoznati s još jednim stravičnim slučajem zlostavljanja životinje. Nepoznati su počinitelji u blizini Pule bespomoćnom psu stavili petardu u usta i aktivirali je. Pas je pretrpio strašne ozljede zbog kojih je morao biti i uspavan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ljubav je kriva?! ''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa Ilustracija Zlostavljanje životinja Bacila psa s devet metara, ozljede su bile užasne, njezin čin zgrozio i sud: "Učinila sam joj uslugu"

Veterinar koji ga je uspavao cijeli je slučaj prijavio policiji koji će ga staviti na daljnje postupanje. Predviđene kazna za zlostavljanje životinja jest do godine dana zatvora i novčana kazna ovisno o primanjima počinitelja.

Još jedan šokantan slučaj danas je došao iz Slavonskog Broda gdje je jedna građanka pronašla psa kojem su nožice raznenesene sačmaricom. Gangrena mu je zahvatila velik dio tijela te je nesretni psić morao biti uspavan.

>> Strašno: Psu ubacili petardu u usta, morali ga uspavati

Zaštita prava životinja tema je o kojoj u hrvatskom društvu treba još puno govoriti ne bi li se javnost osvijestila o tom velikom problemu. Mnogi neće prijaviti vide li zlostavljanje životinje, a mi vas pitamo biste li vi šutjeli ili biste prijavili zlostavljača?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene