Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zanimljivo rješenje za nesnosne vrućine – hlače u čijim su džepovima ugrađeni ventilatori


S obzirom na vrućine koje posljednjih dana vladaju Hrvatskom, čini se da je jedino rješenje otići na more ili provesti dan u klimatiziranim prostorijama. No, za one koji dane moraju provoditi na otvorenom ili u prostorijama bez klime, japanska kompanija Kuchofuku ima rješenje – hlače s vlastitim hlađenjem.

Vezani članci Mirko Orlić Stručnjak otkriva kako je nastala velika oluja u kojoj su stradale Požega i okolica, ali i upozorava: "2020. je bila druga najtoplija u zadnjih 150 godina" Klima u kontejnerima - 2 Pasje su vrućine, a Petrinjcima prijete redukcije vode. Od pomoći nisu ni klima uređaji koje su dobili od države. Jer ima jedan mali problem...

Njihove Air-Conditioned Cooling Pants dolaze s dva mala ventilatora koja su smještena u džepovima sa strane hlača i pokreću ih dvije baterije (nadamo se da ne griju previše), a njihovu težinu, kažu u toj kompaniji, nećete niti osjetiti. Ako ste zainteresirani za ovakve hlače s vlastitom klimatizacijom možete ih naručiti po cijeni od 208 dolara, no čini se da bi bilo jednostavnije i učinkovitije, umjesto ovih dugih hlača s ventilatorima, kupiti najobičnije i puno jeftinije kratke hlače.

Inače, Air-Conditioned Cooling Pants samo su dio ponude ove kompanije iz asortimana odjeće s vlastitim hlađenjem te su do sada predstavili takve majice, jakne, jastuke pa čak i krevet.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.