Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djeca ispitivala astronauta!

VIDEO Kako izgleda pranje ruku u svemiru, što se događa kada kihnete...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvjesto kanadskih osnovnoškolaca okupilo se u Avijacijskom svemirskom muzeju u Ottawi kako bi postavljali pitanja astronautu Chrisu Hadfieldu koji se nalazi na Međunarodnoj svemirskoj postaji.

Djeca su željela znati svaki detalj o životu u svemiru, a on im je strpljivo odgovarao na pitanja o mjestu gdje nema gravitacije. Od pitanja što se događa kada kihnete do toga što bi se dogodilo da se sljez baci s Međunarodne svemirske postaje, piše Mashable.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istjecanje amonijaka Astronauti izašli iz stanice kako bi otklonili kvar Slika nije dostupna Zapanjujuća fotografija FOTO Pogledajte kako počinje zora na Zemlji

Jedno od pitanja bilo je i kako oprati ruke u bestežinskom stanju, gdje se voda ne toči iz slavine i ne teče kao na površini Zemlje?

>> VIDEO Snimka koja nas vodi do posljednje granice...

Kako voda ne teče u bestežinskom stanju, Hadfield prvo mora istisnuti kuglicu vode iz posebnog spremnika, zatim uhvatiti dlanom taj mjehurić te vodu utrljati na dlanove. Sve što tada preostaje jest ručnikom obrisati vlagu s dlanova. Jednostavno.

Pogledajte odgovore i na ostala pitanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene