Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odiseja u svemiru

VIDEO Astronauti dobili 'igračku' iz Japana: 'Ja sam Kirobo, prvi robot astronaut koji govori'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mali japanski robot Kirobo, poslan u svemir kako bi pravio društvo astronautima Međunarodne svemirske postaje (ISS), izgovorio je svoje prve robotske riječi u svemiru, izvijestili su njegovi tvorci.

'21. kolovoza 2013., jedan robot je napravio mali korak prema blistavijoj budućnosti za sve', rekao je Kirobo, a rečenica podsjeća na sličnu koju je Neil Armstrong izgovorio 1969. 'Dobar dan svima na Zemlji. Ja sam Kirobo, prvi robot astronaut koji govori. Drago mi je što smo se upoznali', dodao je Kirobo na japanskom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svemirska higijena VIDEO Ovako izgleda tuširanje u svemiru! Slika nije dostupna Kapsula Sojuz sletjela VIDEO 'Dobrodošao natrag na Zemlju, tata!'

>> VIDEO Otišao u svemir, brat blizanac zbog usporedbe ostao na Zemlji!

Kirobove fotografije u svemiru prvi su put objavljene u srijedu na sjednici Međunarodnoga olimpijskog odbora u Buenos Airesu. Mini robot na taj je način iskazao potporu kandidaturi Tokija za organizaciju ljetnih Olimpijskih igara 2020. Konkurencija Tokiju su Madrid i Istanbul, a u subotu će biti poznat grad domaćin.

Kirobo je na ISS stigao prošli mjesec, zajedno s 5,4 tone hrane i ostalih potrepština za stanovnike Međunarodne svemirske postaje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene