Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Google je osnovao kompaniju Calico koja želi poboljšati ljudske živote, pobijediti bolesti i produžiti životni vijek ljudi


Google godinama ulaže novac u različite zanimljive projekte poput automobila bez vozača, pametnih naočala, balona koji će omogućiti korištenje interneta na nedostupnim područjima i slično. Posljednji projekt ove kompanije jest Calico – riječ je o kompaniji koja će se fokusirati na zdravstvo te, kako stoji u njihovoj objavi za javnost, 'izazove povezane sa starenjem i povezanim bolestima'.

Pogledajte Googleove uređaje budućnosti!

Vezani članci Slika nije dostupna Dolaze terminatori: Dominantna vrsta više neće biti ljudi, nego – roboti! Slika nije dostupna 'Volite Google i nemojte se brinuti o privatnosti'

Izvršni direktor Googlea Larry Page napomenuo je kako će, zahvaljujući poboljšanoj zdravstvenoj skrbi i biotehnologiji, pokušati poboljšati živote milijuna ljudi, a posebno je zanimljivo da je na čelo ove Googleove kompanije postavljen Art Levison, predsjednik u njihovoj najvećoj konkurentskoj kompaniji – Appleu.

Page je rekao da je Art idealna osoba za vođenje ove kompanije jer je svoj život posvetio znanosti i tehnologiji, a osim u Calicu on će zadržati svoje pozicije kao predsjednik Applea i Genentecha. Ovaj Googleov potez pohvalio je i sam Tim Cook koji je izrazio zadovoljstvo što će na čelu ovog projekta biti upravo Levison.

Na svom profilu na Googleu+ Larry Page napisao je kako će mnogi pomisliti da su ciljevi Calica puno drugačiji u odnosu na ono čime se Google danas bavi, no on je uvijek naglašavao kako 'tehnologija ima veliki potencijal za poboljšanje ljudskih života'.

Ciljevi Calica su dugoročni te je Pageu jasno da se globalno poboljšanje zdravstvenih uvjeta, borba protiv starenja i produženje životnog vijeka ljudi ne mogu ostvariti preko noći, ali je u jednom intervjuu rekao kako već danas moramo ciljati na stvari koje su nam iznimno važne, kako bi ih za deset do dvadeset godina mogli i ostvariti.

VIDEO Internet ide u stratosferu

Na CNN-u kažu kako je ovaj Googleov projekt prilično tajnovit te je još nejasno čime će se konkretno baviti Calico i na koji će način pokušati pobijediti starenje i bolesti, a s obzirom na dugoročne planove vjerojatno ćemo na prve rezultate rada znanstvenika iz ove kompanije morati pričekati nekoliko godina, možda i više.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook