Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nedvojbeno je da živimo u dobu velikih dostignuća gdje upravo tehnologija preuzima naše živote pretvarajući nas na neki način u svoje robove.


Nedavna istraživanja pokazuju kako dvije trećine korisnika mobilnih uređaja provjerava uređaje čak i onda kad oni ne zvone, a prosječni korisnik svoj uređaj pregledava svakih šest i pol minuta, prenosi Huffington post.

Vezani članci Lorena Tolić Na pragu su budućnosti, a već se nose s enormnim stresom: "Sve mi to samo daje vjetar u leđa da odem iz Hrvatske" PR Biti opušten ili upravljati emocijama? U ovo vrijeme i upravljanje je izazov

'To je kao da imate čašu vode koju konstantno punite vodom, a ona se konstantno preljeva. Tako informacije koje primamo stalno zamjenjujemo novima i gubimo osjećaj za učenje novih stvari zbog prevelike količine informacija' rekao je Tony Schwartz, direktor tvrtke 'The Energy Project' koja se bavi promjenom životnih navika i načina razmišljanja.

 >>OVAKO bi korisnici da izgleda iPhone 6!

Konstantno oslanjanje na tehnologiju, pokazalo je istraživanje, može imati negativne učinke na produktivnost i može poticati umor i loše raspoloženje.

'Tehnologija potiče ovisnost, pogotovo ako je stalno koristimo. Nužno je smanjiti korištenje tehnologije ako počnemo uviđati da sve više ovisimo o njoj' naglasio je Schwartz.

Kako bi smanjili utjecaj tehnologije, Schwartz je naglasio da je nužno imati pauze tijekom rada zbog bolje učinkovitosti. Relaksacija ima pozitivan učinak na produktivnost, a time i na kvalitetu rada. Tako se dolazi i do boljih rezultata u poslu. Schwartz je ukazao na činjenicu da mnoga istraživanja upućuju na to ja je odmor nužan za smanjenja stresa i poboljšanje koncentracije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook