Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko18 tisuća zaposlenika

'Teška, ali nužna odluka': Najveće otpuštanje u povijesti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Microsofta su najavili da će tijekom sljedećih godinu dana otpustiti čak 18 tisuća zaposlenika, ponajviše iz Nokije

Već neko vrijeme nagađa se o tisućama otkaza koje Microsoft priprema, a izvršni direktor ove kompanije Satya Nadella jučer je najavio kako će u roku od sljedećih godinu dana otpustiti čak 18 tisuća ljudi. Većina otkaza (oko 12,500) odnosi se na zaposlenike u Nokiji te će veliki dio njih tijekom sljedećih šest mjeseci dobiti obavijest o otkazu, dok se ostatak otkaza odnosi na zaposlenike iz brojnih Microsoftovih divizija.

Microsoft preuzima Nokijinu mobilnu diviziju za 7,2 milijarde dolara!

Nakon Microsoftovog preuzimanja Nokije koje je dovršeno u travnju ove godine i koje su platili 7,2 milijarde dolara, kompanija je dodala skoro 25 tisuća zaposlenika ove kompanije, tako da je bilo jasno da će dio njih ostati bez posla.

'Donošenje ovakvih odluka je teško, ali nužno', napomenuo je Nadella te je ovo samo još jedan korak u transformaciji kompanije čija je osnovna djelatnost sve do nedavno bila razvoj i prodaja softvera, dok su sada sve više orijentirani na hardver i cloud usluge. Mnogi novinari ostali su iznenađeni s brojem ljudi koji će dobiti otkaz te je ovo najveće otpuštanje u Microsoftovoj povijesti – prijašnji najveći val otkaza bio je u 2009. godini kada je, pod pritiskom velike financijske krize, bez posla ostalo oko 5,800 zaposlenika.

'Puno posla je pred nama, ali zabilježili smo dobar napredak u posljednjih šest mjeseci otkad sam preuzeo dužnost izvršnog direktora', komentirao je Nadella trenutno stanje u Microsoftu u kojem je naslijedio Stevea Ballmera.

Ovo su prvi Nokijini telefoni koji rade na Androidu!

U budućnosti očekuje i nastavak rasta na tržištu pametnih telefona i puno bolju prodaju (Nokijinih) Lumia telefona koji rade na operativnom sustavu Windows Phone. Osim otpuštanja velikog broja ljudi, na BBC-u napominju kako će ova kompanija prekinuti s razvojem pametnih telefona iz Nokia X serije koji rade na Androidu te će u budućnosti ovi cjenovno povoljniji modeli raditi na mobilnim Windowsima tako da uskoro možemo očekivati jeftinije Lumije koje će biti namijenjene ponajviše tržištima u razvoju.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene