Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepromišljene objave

Statusi zbog kojih će žaliti cijeli život: Oni su uhićeni zbog objava na Facebooku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripazite što pišete na Facebooku jer su zbog neukusnih šala i nepromišljenih objava neki korisnici Facebooka završili iza rešetaka

 Dobro razmislite o potencijalnim posljedicama prije nego nešto objavite na Facebooku jer zbog nepromišljenih objava ili (neukusnih) šala na ovoj društvenoj mreži možete završiti u zatvoru. U posljednje vrijeme sve više čitamo o osobama koje su provele neke vrijeme iza rešetaka zbog Facebooka – nekad je riječ o ne previše pametnim kriminalcima koji su npr. opljačkali internetski kafić u kojem su ostavili otvoren svoj profil s pravim podacima s Facebooka ili pljačkašima koji nisu mogli izdržati da se ne logiraju na svoj profil na fejsu u kući u koju su provalili, ali sve češće je riječ o nepromišljenim mladim ljudima koji su napisali neki glupost koja bi ih mogla pratiti cijeli život.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Emotivna ispovijest "Zašto sam danas na Povorci ponosa? Više ne želim gutati bol, hodati pognute glave i skrivati što mi se događa. Od sada želim pričati" Objava Elizabete Mađarević na Facebooku (Foto: screenshot Facebook) Nakon sramotnih objava Evo što stručnjaci za informacijsku sigurnost kažu na tvrdnje hrvatske diplomatkinje da joj je profil na Facebooku hakiran

Na Business Insideru objavili su popis sedam osoba koje su upravo zbog takvih nepromišljenih objava i aktivnosti na Facebooku završili u zatvoru.

Justin Carter, prijeti mu dugogodišnja kazna zatvora – mladić koji je u zatvoru već nekoliko mjeseci zbog komentara na Facebooku u kojem je zaprijetio da će ubiti djecu u školi i 'pojesti njihova srca' – nakon čega je napisao da se šali. Trenutno se nalazi u zatvoru i prema posljednjim informacijama američkih medija nalazi se u teškom stanju (spominje se i da razmišlja o samoubojstvu), a prijeti mu osam do deset godina zatvorske kazne.

Tinejdžer optužen za terorizam, prijeti mu 8 godina zatvora! Zbog OVOG!

Matthew Woods, proveo u zatvoru tri mjeseca – engleski tinejdžer na svom je profilu na Facebooku napisao uvredljive komentare protiv nestalih djevojčica April Jones i Madeleine McCann. Iako se naknadno ispričao zbog svojih komentara te je rekao da ih je napisao pijan, osuđen je na tromjesečnu zatvorsku kaznu.

Jordan Blackshaw i Perry Sutcliffe-Keenan, osuđeni na četiri godine zatvora – kada su prije dvije godine izbili veliki neredi u Engleskoj Blackshaw i Sutcliffe-Keenan pokrenuli su grupe na Facebooku u kojima su poticali na nerede. Prilikom izricanja presude sudac je naglasio da su oni otvarali ove grupe i poticali na nasilje u vrijeme kada je naciju zahvatilo 'kolektivno ludilo'.

Paula Asher, u zatvoru završila zbog LOL-a – 18-godišnjakinja je vozila pod utjecajem alkohola te udarila automobil s četvero tinejdžera. Nakon toga na Facebooku je objavila poruku: 'My dumb ass got a dui and I hit a car…lol'. Roditelje tinejdžere i suca naljutila je ova objava te je sudac od nje zatražio da ukloni tu objavu i ugasi svoj profil na Facebooku, no ona je to odbila, nakon čega je osuđena na dva dana zatvora zbog nepoštivanja suda.

Zbog ove fotografije na Facebooku prijeti mu 11 godina zatvora!

Cameron D'Ambrosio, uhićen zbog rap stihova – mladić koji je nakon terorističkog napada u Bostonu na Facebooku objavio rap stihove u kojima je, uz mnoštvo psovki, napisao da te bombe nisu ništa prema onome što on misli napraviti. Odmah je uhićen (bez mogućnosti jamčevine) zbog terorističkih prijetnji – prijetila mu je kazna od čak 20 godina zatvora, no na kraju je ipak oslobođen optužbi.

Muhammad Ruhul Amin Khandake, osuđen na šest mjeseci zatvora – komentirajući veliki broj prometnih nesreća sa smrtonosnim posljedicama u Bangladešu, Muhammad se na Facebooku zapitao zašto se tako nešto ne može dogoditi premijerki Sheikh Hasini. Zbog ovog komentara osuđen je na šest mjeseci zatvora, no spas od zatvorske kazne potražio je u Australiji gdje se nalazio tijekom izricanja presude.

David Voelkert, završio u zatvoru jer je na Facebooku uvjerio bivšu ženu da ju pokušava ubiti – navodna tinejdžerica Jessica Studebaker poslala je zahtjev za prijateljstvom na Facebooku Davidu Voelkertu, no Voelkert je znao da se iza tog lažnog profila krije njegova bivša žena. Kako bi je uplašio, lažnoj je tinejdžerici rekao kako je bivšoj ženi u automobil postavio GPS uređaj kako bi je pratio i ubio – bivša je žena odmah sve prijavila policiji te je Voelkert na kratko završio u zatvoru. Pušten je kada je dokazao da je znao da se iza profila tinejdžerice krije njegova bivša žena te je rekao da joj nikada nije namjeravao nauditi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene