Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Obitelj očajna

Tinejdžer optužen za terorizam, prijeti mu 8 godina zatvora! Zbog OVOG!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj i prijatelji ovog 18-godišnjaka pokrenuli su peticiju na internetu u kojoj zahtijevaju da ga se oslobodi iz zatvora.

Jedan se 18-godišnji Amerikanac već nekoliko mjeseci nalazi u zatvoru i čeka suđenje na kojem bi, zbog optužbi za terorizam, mogao biti osuđen na čak osam godina zatvora, a sve zbog sarkastičnog komentara na najvećoj društvenoj mreži na svijetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U dobru i zlu Bubi i Ivana: Počele pripreme za vjenčanje godine Slika nije dostupna Dokumen britanske službe Tijelo Draže Mihailovića na Adi Ciganliji?

Justin Carter početkom ove godine na Facebooku je sudjelovao u raspravi o popularnoj online igre 'League of Legends' te je, nakon što mu je jedna osoba rekla da je lud, odgovorio kako je zaista lud i kako će otići u školu prepunu djece, upucati ih i pojesti njihova srca, nakon čega je dodao LOL i jk ('just kidding', odnosno 'šalim se').

'Sprijateljili' se s dječakom na Facebooku pa ga oteli i tražili otkupninu!

No, njegove se izjave nisu učinile previše šaljivima jednoj ženi iz Kanade koja je, nakon što je naišla na njegov komentar, na Googleu potražila informacije o njemu te, kada je vidjela da živi kraj škole, upozorila policiju na njegove 'prijetnje'.

Na Huffington Postu kažu da je policija ove prijetnje shvatila jako ozbiljno (pogotovo zašto što su objavljene samo dva mjeseca nakon velikog pokolja Adama Lanze) te je Carter uhićen i već se nekoliko mjeseci nalazi u zatvoru gdje čeka suđenje koje bi uskoro trebalo početi i na kojem bi, zbog optužbi za terorizam, mogao biti osuđen na čak osam godina zatvora.

Obitelj i prijatelji Justina pokrenuli su peticiju na Change.org u kojoj zahtijevaju da ga se oslobodi iz zatvora te upozoravaju da je previše tinejdžera uhićeno i pritvoreno zbog antiterorističkih zakona i istraga koji narušavaju njihovu slobodu govora.

Zbog ove fotografije na Facebooku prijeti mu 11 godina zatvora!

Njegov je otac očajan te je za medije izjavio kako je Justin dijete koje ne čita novine i ne gleda TV tako da nije niti mogao znati za Lanzin pokolj te da uopće nije niti razmišljao o posljedicama koje bi taj njegov komentar mogao izazvati.

Dodao je kako i roditelji i djeca moraju shvatiti kako društvene mreže nisu 'dječje igralište' na kojem mogu raditi i pisati što god žele, već se svaka stvar može iskoristiti protiv njih, a za američko pravosuđe je rekao kako su 'ti ljudi ozbiljni i zaista žele da Justin završi u zatvoru zbog sarkastičnog komentara'.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene