Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Korisnici nisu zainteresirani za Facebookov telefon HTC First, niti za njihov Facebook Home softver


Tijekom posljednjih nekoliko godina na internetu su se pojavile brojne glasine o Facebookovom pametnom telefonu s kojim će ova kompanija pokušati privući dio od više od milijarde korisnika njihove društvene mreže.

Vezani članci Slika nije dostupna Facebook će prikazivati reklame na ekranima pametnih telefona! Slika nije dostupna Zuckerberg predstavio Facebook Home za Androide!

Brojni su analitičari upozoravali kako takav uređaj ne bi imao previše smisla za Facebook te kako je ovoj kompaniji bolje razvijati napredne aplikacije za sve mobilne platforme, nego se orijentirati na razvoj samo jednog pametnog telefona, a posljednje informacije koje su prenijeli na stranici BGR.com potvrđuju da su analitičari imali pravo.

HTC First – prvi 'Facebook telefon'

Naime, iako Zuckerberg nije predstavio vlastiti telefon (već je predstavljen softver Facebook Home namijenjen telefonima koji rade na Androidu) ova je kompanija u suradnji s HTC-om predstavila smartphone HTC First, neslužbeno nazvan Facebook telefonom koji do sada nije impresionirao korisnike ove mreže.

Ovaj model iz srednje kategorije u travnju je postao dostupan korisnicima američkog mobilnog operatera AT&T po cijeni od 99 dolara, da bi nedavno ta cijena pala na samo 0,99 dolara, uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora.

Iz AT&T-a i HTC-a do sada nisu objavili nikakve službene brojke o prodaji ovog telefona, no sniženje cijene samo mjesec dana nakon predstavljanja ukazuje na puno slabiju potražnju od očekivane. Prodaja ovog telefona je 'šokantno loša', prenose na stranici BGR te dodaju da je, prema informacijama njihovih povjerljivih izvora, u SAD-u prodano manje od 15 tisuća ovih telefona nakon smanjenja njegove cijene na 0,99 dolara.

Dodaju da su u AT&T-u toliko razočarani prodajom ovog telefona da su odlučili prekinuti njegovu prodaju i u potpunosti izbaciti HTC First iz svoje ponude, dok će neprodane telefone vratiti HTC-u.

Zuckerberg predstavio Facebook Home za Androide!

Iako iz AT&T-a na početku nisu htjeli komentirati ove informacije, na kraju su kontaktirali novinare BGR-a i obavijestili ih kako još 'nisu donijeli nikakve odluke oko budućih planova', no ako su informacije o ovako slaboj prodaji istinite, čini se da uskoro zaista možemo očekivati povlačenje modela HTC First iz prodaje.

Također, Facebook ne može biti zadovoljan niti s brojem downloada Facebook Home softvera jer, iako ova društvena mreža ima više od milijardu korisnika, do sada je tek nešto više od milijun korisnika instaliralo Facebook Home – broj novih korisnika sve je manji, a veliki broj osoba koje su instalirale ovu aplikaciju nisu previše zadovoljni s njom, na što najbolje ukazuju loše ocjene na Googleu Play.

Čini se da je većina korisnika ove društvene mreže zadovoljna s pregledavanjem novosti putem interneta i aplikacija na telefonima te ne žele da im statusi, fotografije i reklame s Facebooka zavladaju i početnim ekranom na njihovim pametnim telefonima.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju