Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Galaxy S5 mini

Samsung predstavio manju i jeftiniju verziju Galaxyja S5

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsungov novi smartphone ima 4,5 inčni ekran, radi na četverojezgrenom procesoru te je otporan na vodu i prašinu

Samsungov smartphone Galaxy S5 jedan je od najboljih i najpopularnijih pametnih telefona na tržištu, no kao i većina naprednih modela, ovaj je telefon mnogim korisnicima preskup. Zbog toga je ova kompanija jučer predstavila manji i jeftiniji model Galaxyja S5 koji je dizajnom sličan originalnom modelu, a iako nema tako napredne opcije, za očekivati je da će S5 mini privući brojne korisnike i ljubitelje Samsunga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROLJETNA PRILIKA Samsungovi smartfoni jeftiniji i do 900 kuna Slika nije dostupna Bi-turbo diesel s 210 KS Ford predstavio novi Galaxy

Počela prodaja Galaxyja S5

S obzirom da je riječ o modelu S5 mini, jasno je da ovaj smartphone ima ekran manje dijagonale (4,5 umjesto 5,1 inča) te ima manju rezoluciju (1280x720 piksela) i radi na slabijem procesoru – pokreće ga četverojezgreni 1,4GHz procesor, ima 1,5GB RAM-a i 16GB memorije za pohranu podataka koja se može proširiti putem microSD memorijskih kartica.

Jednako kao i Galaxy S5, i ovaj je smartphone vodootporan i otporan na prašinu, dolazi sa skenerom otisaka prstiju i tehnologijom za praćenje otkucaja srca, a njegovi korisnici moći će ga koristiti sa Samsungovim pametnim satovima. Ostale opcije ovog telefona uključuju stražnju kameru rezolucije 8MP, prednju 2,1 MP kameru, bateriju kapaciteta 2,100mAh, Android 4,4 KitKat te podršku za LTE.

Galaxy S5 mini početkom ovog mjeseca trebao bi se pojaviti u prodaji u Rusiji, a ubrzo nakon toga trebao bi postati dostupan i na drugim tržištima. Iako još nema službenih podataka o njegovoj cijena, ona bi trebala iznositi oko 479 eura ili manje – na GSM Areni navode kako je ovo poprilično velika svota za telefon srednje kategorije, no pretpostavljaju da bi korisnike mogle privući dodatne opcije s kojima se ovaj uređaj razlikuje od konkurencije (prvenstveno otpornost na vodu i prašinu).

Mobilna revolucija? Pogledajte što priprema Samsung!

Za ljubitelje ove južnokorejske kompanije kojima je i S5 mini preskup, Samsung je početkom ovog tjedna predstavio još četiri jeftinija modela pametnih telefona sa slabijim hardverom – Galaxy Core II, Galaxy Young 2, Galaxy Star 2 i Galaxy Ace 4. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene