Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Revolucija u 'guglanju'

Google tražilica će 'razmišljati' kao čovjek!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google je danas najavio Graf znanja - veliku promjenu u rezultatima 'guglanja'.

U Googleu vjeruju da će Graf znanja od njihove tražilice napraviti da razmišlja više kao čovjek. 'Vi, kao čovjek, povezujete riječi sa stvarnim značenjem, no za računalo riječi su samo nasumični redovi znakova', rekao je Googleov direktor marketing proizvoda Jack Menzel za CNN.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imidž na internetu Saznajte tko vas 'gugla'!

>> Drastična promjena: Google mijenja način 'guglanja'!

>> Saznajte tko vas 'gugla'!

S Grafom znanja, koji će se već sada početi pojavljivati kod nekih korisnika, rezultati pretraživanja pojavljivat će se prema svim kategorijama s kojima je traženi pojam povezan. Tada korisnik bira kategoriju na koju se odnosi pojam kojeg 'gugla'.

Ukoliko netko pretražuje ime neke poznate osobe Google će mu izbaciti kategoriju osnovnim informacijama o osobi, kao i linkove na stranice koje vi vjerojatno tražite. Menzel je rekao da inicijalna verzija grafa znanja sadrži informacije o 500 milijuna ljudi, mjesta i stvari. Neki korisnici u Americi dobili su Graf znanja već danas, a novi način dobivanja rezultata prvo će biti dostupan samo na engleskom, a kasnije i na svim drugim jezicima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene