Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvotravanjsko izdanje

Povratak legende sa zmijom: Nokia 3310 u novom ruhu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nokia je jučer predstavila 'prvotravanjsko izdanje' svog popularnog telefona s početka prošlog desetljeća

Nokia je svoj legendarni model 3310 predstavila daleke 2000. godine te u ovoj kompaniji kažu da je to jedan od najuspješnijih mobilnih telefona ikada koji je prodan u 125 milijuna komada, a jučer je najavljen povratak ove legende u novom o modernom ruhu. Naravno, riječ je o Nokijinoj prvotravanjskoj šali u kojoj su prikazali kako bi model dizajniran početkom prošlog desetljeća mogao izgledati s velikim ekranom osjetljivim na dodir, modernom tehnologijom i modificiranom verzijom Windows Phone operativnog sustava.

Pročitajte i ovo Screenshot Zastrašujuća neman VIDEO Otkrivena divovska anakonda iz Amazone: Teška je 200 kilograma, a glava joj je veličine ljudske Ilustracija Tijekom leta VIDEO Panika u avionu: Iz pretinca iznad glava putnika provirila zmija

'Prvotravanjsko izdanje' ovog telefona tako ima ekran dijagonale 3 inča rezolucije 1280 x 768 piksela i PureView kameru rezolucije 41 MP sa Zeiss optikom, a kako bi šala bila uvjerljiva, Juha Alakarhu iz Imaging Technologies divizije za službeni blog ove kompanije komentirao je kako je jako uzbuđen što su uspjeli 'povezati modernu PureView tehnologiju s tim obožavanim uređajem'.

Ovo su prvi Nokijini telefoni koji rade na Androidu!

Osim snažne kamere, Nokia za ovaj telefon kaže da dolazi s predinstaliranim MS Office, Xbox Games, Outlook i OneDrive aplikacijama, a pokreće ga dvojezgreni procesor te ima 2GB RAM-a i 32GB prostora za pohranu podataka. Za one nostalgičare, Nokia je na ovaj telefon ubacila i četiri igre – Pairs II, Space Impact, Bantumi i, naravno, Snake II.

Tijekom prošlog desetljeća Nokia je s modelima poput 3310 dugo dominirala tržištem mobilnih telefona, da bi nakon predstavljanja iPhonea i telefona koji rade na Androidu polako izgubila tu dominaciju te ju je na kraju kupio Microsoft.

Jeste li i vi imali ovaj legendaran telefon? 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene