Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjene u iOS-u

Počinje ključno razdoblje za Apple: Pogledajte što priprema Tim Cook!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim Cook bi u lipnju na WWDC konferenciji trebao predstaviti potpuno promijenjenu verziju iOS-a, što će biti prvi proizvod koji je dizajniran bez utjecaja Stevea Jobsa.

Apple je svoje posljednje uređaje (posljednja generacija iPada i iPad mini) predstavio još u listopadu, a kada počne njihova redovna godišnja konferencija (WWDC) koja će se u San Franciscu održati od 10. do 14. lipnja, proći će čak 230 dana od predstavljanja posljednjeg proizvoda ove kompanije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pusić: 'Razdoblje do ljeta ključno za pregovore s EU' Slika nije dostupna Komazec na sudu zbog nasilja

Na Business Insideru kažu da je to najduže razdoblje između predstavljanja novih proizvoda u dugo vremena te vjeruju da Apple priprema nešto posebno, proizvod s kojim će pokazati da u ovoj kompaniji, usprkos posljednjim problemima sa stanjem na burzi i nekim lošim prognozama,nema nikakvih problema, ali to neće biti novi iPhone ili iPad, već – softver.

Naime, već neko vrijeme brojne glasine govore kako ova kompanija priprema velike promjene u svom mobilnom operativnom sustavu za iPhone, iPad i iPod koji se nije značajno promijenio još od predstavljanja prvog iPhonea u 2007.godini.Promjene u izgledu ovog operativnog sustava trebao bi uvesti Jonathan Ive koji je vjerojatno jedan od najzaslužnijih (nakon Stevea Jobsa naravno) za veliki uspjeh Applea i njegovih proizvoda u prošlosti i koji je dizajnirao sve važne proizvode ove kompanije poput iPhonea, iPada i Macova.

>>Apple priprema najveće promjene u operativnom sustavu za iPhone i iPad!

Osim hardvera, on je od kraja prošle godine uključen i u razvoj mobilnog softvera te će iOS 7 kojeg bi Apple trebao predstaviti na konferenciji u lipnju pokazati na čemu je Ive radio proteklih mjeseci. Također, ova će konferencija, kao i sljedeće razdoblje biti jako važni i za Tima Cooka koji cijelo vrijeme od kada je preuzeo vodeće mjesto u Appleu živi u sjeni Jobsa i svih stvari koje je Steve napravio za Apple. Većina proizvoda koje je Apple predstavio u eri Cooka razvijena je pod Steveom Jobsom (Jobs je navodno čak bio uključen i u razvoj sljedeće dvije generacije iPhonea) te bi nova verzija iOS-a trebala biti prvi projekt koji je vođen pod vodstvom Cooka.

S obzirom na trenutno stanje na tržištu na kojem Apple i dalje zarađuje veliku količinu novca, ali je uvelike izgubio povjerenje investitora jer je cijena dionice u konstantom padu već više od pola godine, ova kompanija treba poslati poruku investitorima da i u Cookovom razdoblju mogu nastaviti s razvojem inovativnog hardvera i softvera po kojem su bili do sada poznati te ‘pravo Cookovo razdoblje’, napominju na Business Insideru, počinje upravo u lipnju ove godine s WWDC konferencijom.

>>Kult tajnosti u Appleu: 'Tajnovitiji od CIA-e i paranoičniji od Pentagona'

Tijekom nedavne objave Appleovih poslovnih rezultata, Cook je rekao kako Apple priprema fantastične nove proizvode koje će predstaviti u jesen i tijekom 2014. godine, tako da je gotovo sigurno da u lipnju nećemo vidjeti novi iPhone ili iPad i zbog toga će za ovu kompaniju biti jako bitno da svoje korisnike i investitore oduševi s inovacijama u mobilnim operativnom sustavu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene