Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počela prodaja 'osmice'

Pogledajte najzanimljivija Windows 8 računala!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajedno s novim Windowsima na tržištu će se pojaviti brojni zanimljivi uređaji i hibridi između prijenosnih računala i tableta

Nakon što je jučer Steve Ballmer i službeno predstavio novu verziju Windowsa, 'osmica' se danas pojavila na globalnom tržištu te su od danas dostupna računala i tableti koji rade na ovom operativnom sustavu. Još od početka ove godine i velikog tehnološkog sajma CES brojne su kompanije predstavile svoja Windows 8 računala, a zahvaljujući podršci novih Windowsa za ekrane osjetljive na dodir, na tržištu će se pojaviti veliki broj različitih zanimljivih hibridnih modela između tableta i prijenosnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novosti iz Microsofta Vraća li se ‘Start’ izbornik na Windows platformu? Slika nije dostupna Promjene u Microsoftu 'Svijet se PROMIJENIO: Vrijeme je da odeš'

Novo razdoblje za Microsoft: Počinje prodaja Windowsa 8!

Pogledajte do sada najzanimljivija predstavljena računala, odnosno hibride između tableta i računala:

Lenovo IdeaPad Yoga – ovo je prvi predstavljani hibridni uređaj s Windowsima 8 koji nam je pokazao kakva računala možemo očekivati od nove verzije Microsoftova OS-a. Yoga se čini kao klasičan prijenosnik, no njegov se 13,1 inčni ekran osjetljiv na dodir može okrenuti za 360 stupnjeva i koristiti kao tablet. Nakon Yoge s 13 inčnim ekranom, Lenovo je nedavno predstavio i Windows RT model s Tegra 3 procesorom i ekranom dijagonale 11,6 inča.

Dell XPS Duo 12 - Dellov uređaj zanimljiv je po načinu na koji se ekran okreće oko tankog ruba kućišta kako bi ga se moglo koristiti kao tablet ili prijenosnik. Radi na Pro verziji Windowsa 8 te se isporučuje s Intelovim Core i5, odnosno i7 procesorima i SSD-om kapaciteta od 128GB

Dell XPS 10 - Windows RT tablet s kojim se može povezati dodatna tipkovnica (slično kao na Asusovom Androidu Transformer Prime) i tako ga koristiti kao prijenosnik. Ima 10,1 inčni ekran, a s dodatnom baterijom koja se nalazi u tipkovnici navodno bi trebao izdržati do dvadeset sati rada.

Sony Vaio Duo 11 – Sonyjev tablet dolazi s iznimno jakim hardverom - 11,6 inčni Full HD ekran, Core i7 procesor, do 8GB RAM-a i 256GB SSD-a te ima kliznu tipkovnicu koja se nalazi skrivena ispod ekrana

Samsung Ativ PC i PC Pro – osim tableta koji rade na Androidu, Samsung je predstavio i svoje Windows 8 modele koji se mogu povezati s dodatnim tipkovnicama. Oba imaju ekrane dijagonale 11,6 inča, a dok model Smart PC radi na slabijem procesoru Atom, PC Pro dolazi s Core i5 procesorom, ima do 4GB RAM-a i 256GB SSD-a.

Pogledajte deset najboljih opcija Windowsa 8

Toshiba Satellite U925t – poput Sonyjevog modela i ova Toshiba dolazi s kliznom tipkovnicom koja je 'skrivena' ispod ekrana. Ima 12,5 inčni ekran te radi na Core i5 procesoru, ima 128GB SSD-a, HDMI izlaz i druge napredne opcije.

HP Envy 2 – HP-ov Windows 8 hibrid lijepo je dizajniran uređaj koji dolazi s 11,6 inčnim ekranom i može se koristiti samo kao tablet, a može ga se povezati s dodatnom tipkovnicom (koja u sebi sadrži i bateriju) i koristiti kao laptop. Od zanimljivih opcija treba spomenuti Beats Audio i podršku za NFC.

Asus Taichi – Taichi je jedan od najposebnijih Windows 8 uređaja predstavljenih do sada jer dolazi s dva ekrana. Osim klasičnog unutarnjeg ekrana, ovaj model na vanjskoj strani kućišta ima dodatni ekran tako da se zatvoreni prijenosnik može koristiti kao tablet, odnosno na njemu se može prikazivati sadržaj s unutarnjeg ekrana.

Sony Vaio Tap 20 – vjerojatno najveći tablet na tržištu. Riječ je o all-in-one računalu s ekranom osjetljivim na dodir dijagonale 20 inča koje dolazi s dodatnom baterijom tako da ga se može isključiti iz struje, položiti na stol i koristiti kao tablet. Hardverski, ovo je moćno računalo čija najskuplja verzija dolazi s Core i7 procesorom, 8GB RAM-a i 512BG SSD-a.

Microsoft Surface prvi Microsoftov tablet dolazi u dvije verzije – prodaja Windows RT verzije u SAD-u počinje već danas po cijeni od 499 dolara za 32GB model, dok će se tablet koji radi na Windows 8 Pro verziji pojaviti kasnije i bit će skuplji. Microsoftov tablet ima ekran dijagonale 10,6 inča, utor za microSD memorijske kartice i USB priključak, a u Microsoftu se nadaju da će na tržištu uspješno konkurirati iPadu.

HP Spectre XT TouchSmart – za razliku od većine do sada nabrojenih modela, ovo nije hibridno računalo, već klasičan prijenosnik koji ima ekran osjetljiv na dodir. HP-ov model ima 15 inčni ekran rezolucije 1920x1080 piksela te ga na tržištu očekujemo tijekom prosinca. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene