Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjene u Microsoftu

'Svijet se PROMIJENIO: Vrijeme je da odeš'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Steve Ballmer svjestan je da je dio 'stare garde' i da bi Microsoftovu tranziciju trebala voditi nova osoba koja će potaknuti promjene u kompaniji

Steve Ballmer nedavno je objavio da će se tijekom sljedećih godinu dana povući s mjesta izvršnog direktora Microsofta na kojem je naslijedio osnivača ove kompanije Billa Gatesa. S obzirom da je prije toga često govorio kako će upravo on predvoditi tranziciju ove kompanije, vijest o odlasku iznenadila je mnoge tržište analitičare i tehnološke novinare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepoznat široj javnosti Nasljednik Ballmera i Gatesa: Evo tko će biti novi šef Microsofta! Slika nije dostupna Novosti iz Microsofta Vraća li se ‘Start’ izbornik na Windows platformu?

Direktor Microsofta u Hrvatskoj: Evo kakve je ugovore potpisao

U razgovoru za The Wall Street Journal Ballmer je 'otvorio dušu' i progovorio o svom odlasku: 'Koliko god da volim sve čime se bavim, najbolji način za Microsoft da zakorači u novo razdoblje jest novi vođa koji će potaknuti promjene'. Dodao je i kako se osjeća dijelom 'stare garde' te kako mu je jasno da je vrijeme da ode.

Marc Benioff, izvršni direktor Saleforcea komentirao je ove Ballmerove izjave rekavši kako je zaista došlo vrijeme da napusti kompaniju. 'Svijet se promijenio', prenijeli su njegovu izjavu na Business Insideru, a ona nije bila upućena samo Ballmeru, već svim kompanijama i izvršnim direktorima koji se nisu na vrijeme prilagodili promjenama i novim pravilima koja vladaju na tržištu.

Benioff kaže kako brojne kompanije 'i dalje pokušavaju prodavati iste stare stvari' te se nisu prilagodile cloud računarstvu, mobilnom tržištu i društvenim mrežama, zbog čega imaju probleme u poslovanju. Ballmer danas predstavlja upravo to – neko prošlo vrijeme i stari način poslovanja te je za Microsoft zaista najbolje da on napusti kompaniju, a šef Saleforcea vjeruje da bi njegovim stopama trebali krenuti i izvršni direktori brojnih drugih kompanija.

Ovo su kandidati za nasljednika Stevea Ballmera!

Iako nije nabrojao tko su te osobe i kompanije, na Business Insideru spomenuli su šefa Oraclea Larrya Ellisona i Johna Chambersa iz Cisca koji također godinama vladaju svojim kompanijama.

S druge strane, nekim velikim tehnološkim kompanijama danas upravljaju mladi poduzetnici koji znaju vrijednost društvenih mreža i mobilnog tržišta poput Zuckerberga, Karpa, Systroma, a odličan je primjer i Marissa Mayer koja je okrenula situaciju u Yahoou i prilagodila kompaniju modernim trendovima te se orijentirala na mobilne aplikacije i društvene mreže (preuzimanje Tumblra). 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene