Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan od prvih tvitova

'Ovo će izazvati ovisnost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U samo šest godina Twitter je zaludio stotine milijuna korisnika koji su danas postali 'ovisni' o ovom alatu za komunikaciju

Iako nam se čini da putem Facebooka i Twittera komuniciramo oduvijek, ove su društvene mreže razvijene tek sredinom prošlog desetljeća te je Twitter, danas jedan od najpopularnijih alata za komunikaciju, tek nedavno napunio šest godina.

Kada je ova društvena mreža predstavljena, vjerojatno nitko nije mogao misliti da će ju nekoliko godina kasnije koristiti stotine milijuna korisnika koji će doslovno postati ovisni o 'ptičici'. No, kako su objavili na stranici Zimo na kojoj su prenijeli prvih 30 objavljenih tvitova, Dom Sagolla koji je radio na razvoju Twittera, odmah je prepoznao sav potencijal ove mreže te je jedan od njegovih prvih tvitova bio 'ovo će izazvati ovisnost'.

'Ptičica' koju svi obožavaju – od slavnih osoba do revolucionara!

Za prvi tvit koji je objavljen na ovoj društvenoj mreži zaslužan je jedan od njegovih osnivača Jack Doresy koji je objavio 'just setting up my twttr' te su ovu poruku retvitali brojni korisnici. Ostali prvih objavljeni tvitovi na ovoj društvenoj mreži većinom se odnose na nevažne stvari – Saggola i Dorsey 'obavijestili' su tvitosferu kako imaju besplatan ručak, Tim Roberts je napisao kako namješta svoj Mac Mini, dok je jedna korisnica napisala kako upravo piše svoj prvi tvit.

Dakle, već su prve poruke objavljene na ovoj mreži ukazivale da će se Twitter često koristiti za objavljivanje nevažnih stvari o tome što korisnici rade, odnosno gdje se nalaze, ali ova je mreža postala puno više od toga – upravo prvo na Twitteru često možemo pročitati neke velike i važne vijesti koje se dogode u svijetu, ova je mreža zaslužna i za širenje revolucije u zemljama poput Egipta i Tunisa te je postala gotovo pa obavezan alat za poslovnjake i slavne osobe poput sportaša, glumaca i pjevača kojima je glavno sredstvo komunikacije s prijateljima, suradnicima i fanovima. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene