Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije znala plivati…

Ovisnica o Zuckerbergovoj mreži: Zabuljila se u Facebook, pala u more i jedva preživjela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako nije znala plivati, uspjela je ležeći na leđima na moru dočekati policiju, a cijelo vrijeme iz ruke nije ispuštala svoj telefon

Najveća društvena mreža na svijetu ima više od milijardu korisnika, a mnogi od njih doslovno su postali ovisno o njoj te konstantno provjeravaju nove objave i komentare na Facebooku. Jedna je žena iz Tajvana koja je bila na putovanju u Australiji svoju ovisnost o Zuckerbergovoj mreži umalo platila životom jer je, dok je hodala St Kilda molom u Melbourneu, bila previše zaokupljena pregledavanjem novosti na Facebooku tako da nije gledala gdje hoda te je u ponedjeljak malo poslije 23 sata upala u more.

Pročitajte i ovo U naselju Srednjaci ubijena ženska osoba - 4 Pavučnjak Policija traži svjedoke: Osoba smrtno stradala u nesreći u kojoj su sudjelovali auto i motocikl Prometna nesreća u Zagrebu U bolnici je Policajac prošao kroz crveno i izazvao prometnu nesreću: Teško je ozlijeđen, a još su dvije osobe lakše ozlijeđene

Velika tragedija: Nije gledao cestu, već žene na Facebooku…

No, najveći problem nije bio u tome što je već pao mrak, već što žena nije znala plivati te je odmah pozvana policija koja je s gliserom počela pregledavati mjesto pada. Usprkos tome što ne zna plivati, ona se snašla i cijelo je vrijeme u moru ležala na leđima pa ju je policija nakon dvadesetak minuta pronašla, spasila i odvedela u bolnicu, ali srećom nije zadobila nikakve teže ozljede.

Iako je zbog mobitela i Facebooka upala u more i zamalo poginula, ona niti u moru nije htjela pustiti telefon te je Dean Kelly iz policijske postaje u Melbourneu rekao novinarima BBC-a kako je, kada su je pronašli, žena ležala na leđima i čvrsto držala mobitel u ruci.

Dodao je da im se ispričala zbog situacije koju je izazvala te im je priznala kako je u more pala zbog Facebooka, odnosno nije gledala gdje hoda jer je pregledavala svoju stranicu na Facebooku. 'Ljudi trebaju biti pažljiviji kada koriste društvene mreže u blizini mora', komentirao je Kelly njenu ovisnost o Facebooku zbog koje je umalo izgubila život.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene