Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apple radi na automobilu?

Održan tajni sastanak: Apple priprema iCar?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su se u javnosti pojavile informacije o tajnom sastanku Applea i šefa Tesla Motorsa, neki mediji smatraju kako je to prvi korak prema Appleovom automobilu

Nakon smrti Stevea Jobsa internetom su se proširile brojne informacije o proizvodima o kojima je šef Applea razmišljao i koje je planirao napraviti. Među njima je i toliko spominjani iTV, televizor koji bi trebao imati drugačije sučelje u odnosu na dosadašnje uređaje te bi 'u potpunosti promijenio način na koji gledamo TV', no usprkos glasinama kako će ga Apple predstaviti u 2013., to se nije dogodilo, a danas se o njemu sve manje priča, dok je glavni fokus oko Appleovih novih proizvoda stavljen na pametni sat iWatch.

Steve Jobs imao je još jedan san – htio je dizajnirati automobil!

Jedna od glasina koja se tada pojavila jest da je Steve Jobs imao još jedan san – s obzirom da nije bio zadovoljan dizajnom automobila, htio je napraviti auto s Appleovim potpisom kojeg su mediji prozvali iCar. Iako nikakvi detalji o Jobsovim zamislima vezanim uz automobil nikad nisu objavljeni, jasno je da bi od iCara mogli očekivati odličan dizajn i integraciju s iOS operativnim sustavom.

No, nakon informacija koje su se proteklih dana pojavile u javnosti o tajnom sastanku između Elona Muska i Adriana Perice, mnogi su se novinari zapitali je li to ipak znak da Apple kreće u pohod na tržište automobila. Elon Musk je izvršni direktor Tesla Motorsa, proizvođača električnih automobila, dok je Perica glavni Appleov čovjek za akvizicije te je jasno zašto je njihov sastanak (koje je održan još prošle godine, no tek su sada otkrivene informacije o njemu) izazvao toliku pažnju medija jer bi to mogao biti prvi korak prema Appleovom preuzimanju Tesle (ili nekoj vrsti suradnje), odnosno prvi korak prema iCaru.

Detaljan pogled na Teslin Model S

Na The Registeru napominju kako iz ovih kompanija nisu htjeli komentirati ovaj sastanak i glasine vezane uz njega, no podsjećaju kako je Apple tijekom posljednjih godina prijavio više patenata povezanih s automobilima poput upravljačke ploče u vozilima s ekranom osjetljivim na dodir. Također, s obzirom da investitori već duže vrijeme nagovaraju čelnike Applea kako je vrijeme da ova kompanija predstavi neke inovacije, možda se Tim Cook ipak odlučio na suradnju s Tesla Motorsom i razvoj Appleovog automobila.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene