Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opcija namijenjena mobilnim uređajima

Novost u pretraživanju: Google od sada prepoznaje vaš rukopis!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema više potrebe za virtualnom tipkovnicom – Google će prepoznati sve riječi koje rukom upišete po ekranu mobilnih uređaja

Google je predstavio novi način upisivanja pojmova za pretraživanje na mobilnim uređajima u svojoj tražilici. Za razliku od dosadašnjeg upisivanja pojmova putem virtualne tipkovnice, sada je moguće pojmove doslovno upisati rukom po ekranu, a Google će prepoznati vaš rukopis i zatim pretražiti taj pojam na internetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jeste li znali za ovo? Znanstvenik otkrio tajne pretraživanja putem Googlea Slika nije dostupna Tražite brže i pametnije SKRIVENE mogućnosti Googleove tražilice...

Google tražilica će 'razmišljati' kao čovjek!

U Googleu kažu da ovom opcijom ne žele zamijeniti, nego nadopuniti klasičan način pretraživanja te će ova opcija biti posebno korisna u nekim situacijama poput vožnje taksijem, šetnje napučenim ulicama i slično – dakle, u situacijama kada je malo teže točno napisati sva slova na virtualnoj tipkovnici te će biti puno lakše samo prijeći prstima po ekranu i na taj način upisati pojam koji nas zanima.

Da bi pretraživali putem prepoznavanja rukopisa, potrebno je otići na Googleovu mobilnu stranicu i aktivirati Handwrite opciju u postavkama (settings – s gornje desne strane na tabletima, odnosno s donje strane stranice na pametnim telefonima), ali treba napomenuti da nismo našli mogućnost njene aktivacije na hrvatskoj stranici Googlea, već samo na engleskoj.

Kada ovu opciju aktivirate u postavkama, potrebno je samo stisnuti slovo 'g' koje se pojavi u donjem desnom kutu stranice i možete početi upisivati pojam koji želite pretraživati te ga možete upisivati na cijelom ekranu (osim na gornjem dijelu gdje se nalazi adresna traka i oznake). Osim slova 'g', na donjem dijelu ekrana još se nalazi i oznaka razmaknice kako bi mogli odvajati riječi za pretraživanje i oznaka 'backspace' za brisanje.

Googleov Handwrite nije dostupan svim korisnicima Androida i Appleovih telefona i tableta, već samo onima čiji telefoni rade na verzijama Androida 2.3 i novijima, odnosno tabletima koji rade na Androidu 4.0 te na Appelovim mobilnim uređajima koji rade na verzijama iOS 5 i novijima.

Rat tražilica: Microsoft s novim Bingom napada Google!

Na Tech Cruncheu kažu da su i do sada postojale aplikacije za prepoznavanje rukopisa, no ovo je prvi puta da je ova mogućnost implementirana direktno na Googleovu mobilnu internetsku stranicu.

Handwrite je zanimljiva opcija koja većini korisnika vjerojatno neće zamijeniti klasičan način upisivanja pojmova pretraživanja, no u nekim situacijama odlično će poslužiti i olakšati nam pretraživanje putem Googleove mobilne stranice.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene