Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procurile fotografije

Je li ovo iPhone 5?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljene su fotografije navodnog kućišta novog Appleovog telefona koje pokazuju da zaista možemo očekivati uređaj s većom dijagonalom ekrana

Na mreži su se pojavile fotografije kućišta iPhoena 5, no za razliku od većine dosadašnjih slika koje su bile samo koncepti koji su prikazivali kako bi novi Appleov telefon mogao izgledati, na stranici 9to5Mac na kojoj su one objavljene kažu da bi ovo zaista mogla biti 'prava stvar'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napokon stiže petica! Apple danas predstavlja iPhone 5! Pogledajte što možemo očekivati! Slika nije dostupna Pet mu je godina tek Pogledajte razvoj iPhonea od 2007. do danas

Objavljene fotografije kojih su se dokopali preko kineskih proizvođača komponenti pokazuju kućište telefona koje ima određene dizajnerske promjene u odnosu na model 4S. Tako se s donje strane kućišta nalazi manji konektor za povezivanje iPhonea s računalima i punjenje te je dodatni prostor iskorišten za povećanje zvučnika i dodavanje 3,5mm izlaza za slušalice koji se na dosadašnjim modelima nalazi s gornje strane telefona.

Na ostalim objavljenim fotografijama nalazi se i 'Home' tipka (za koju se jedno vrijeme govorilo da bi je Apple mogao izbaciti), a prednja je kamera sada premještena na središnji gornji dio kućišta telefona, odmah iznad zvučnika.

Novi iPhone trebao bi imati veći ekran – širina kućišta trebala bi ostati jednaka kao i na dosadašnjim telefonima, no ekran bi trebao biti viši te će njegova rezolucija iznositi 1136 x 640 piksela. Više fotografija (navodnog) kućišta novog iPhonea pogledajte na stranicama 9to5Mac i MacRumors.

Zanimljivo je da su se nove glasine i fotografije iPhonea 5 pojavile taman u vrijeme kada se njegov najveći ovogodišnji konkurent (Samsungov Galaxy S3) pojavio u prodaji na 28 tržišta (uskoro ga očekujemo i u Hrvatskoj).  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene