Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

NASA-in rover Curiosity snimio je misteriozni metalni objekt kako viri iz tla na površini Marsa.


Kamera rovera Curiosity snimila je sićušni metalni objekt, nalik na prst, na površini Marsa, a znanstvenici pretpostavljaju kako je velik svega pola centimetra.

Vezani članci Slika nije dostupna Obožavatelji dali 6 milijuna dolara za stvari Ronalda Reagana Slika nije dostupna Video u 360 stupnjeva: Otisnite se na turu po Marsu

>> VIDEO Curiosity snimio 'cvijet' na Marsu

Fotografija je snimljena 30. siječnja, nakon što je Curiosity prvi put započeo s bušenjem marsovskog tla i prikupljanjem prašine s mjesta bušenja, kako bi istu analizirao na tragove života.

Instrument s NASA-inog rovera napravio je rupu od 2 centimetra dubine, a radilo se samo o testnom bušenju, kojim su se isprobavale prave mogućnosti bušilice. Curiosity je uzimao uzorak na ravnom komadu kamena za kojeg znanstvenici smatraju da se nekoć nalazio pod vodom, odnosno da je voda tekla preko njega.

'Tim planira iskorisititi laboratorijske instrumente Curiosityja za analizu prašine iz unutrašnjosti kamena, kako bi dobili informacije o povijesti okoliša na mjestu bušenja', ističu u NASA-i, a prenosi Daily Mail.

Analizirajući fotografije s mjesta bušenja, znanstvenici su primijetili i sićušni metalni objekt. Očemu je riječ, zasad se ne zna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook