Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadgledaju vas

Facebook nadzire chatove i prijavljuje one sumnjive!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook koristi automatizirane softvere kako bi nadgledao chatove svojih korisnika koje prosljeđuje nadležnim vlastima ukoliko je riječ o sumnjivim razgovorima.

Joe Sullivan, zadužen za sigurnost na Facebooku je u razgovoru za Reuters otkrio kako Facebook nadgleda sve chatove te kako ih, prema potrebi, prosljeđuje nadležnim tijelima.

Pročitajte i ovo Istraga u Sisku - 4 FBI i Europol Međunarodna istraga dovela do hrvatskog grada: "Prate što tipkate, promatraju vas preko kamere i koriste vaše računalo za napad na druga" Slika nije dostupna Evo zašto Google vam skenira mailove

>> Zbog Facebooka i Twittera smo tjeskobni i gubimo samopouzdanje!

Sullivan je naveo slučaj tridesetogodišnjeg muškarca s Floride koji je uhićen nakon što je razmjenjivao neprimjerene poruke i dogovarao susret s trinaestogodišnjom djevojčicom. Policajci su preuzeli kontrolu nad računalom tinejdžerice te idući dan priveli muškarca koji je odbacio sve optužbe. 'Način i brzina kojom su nas kontaktirali nam je omogućilo da brzo reagiramo', kazao je Jeffery Duncan iz Odjela za provedbu zakona.

>> Suradnja Facebooka i Yahooa!

Sullivan je istaknuo kako Facebook koristi automatizirane softvere koji po raznim parametrima označavaju sumnjive poruke te da djelatnici Facebooka čitaju te poruke tek nakon što su označene kao sumnjive. Neki od parametara su nepostojanje zajedničkih prijatelja osoba koje komuniciraju, podatak da se radi o seksualnom osuđeniku, budući da se takve osobe po američkom zakonu moraju prijaviti pod stvarnim imenom te sadržaj poruke, pše Reuters.

Facebook je jedna od mnogih tvrtki koje su iskoristile nove tehnologije kako bi spriječile pedofile u njihovim djelima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene