Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kad biste mogli birati gdje ostvariti karijeru u tech industriji, Apple Inc. vjerojatno ne bi bio vaš dalek izbor, već jedan od prva tri. Djelatnici tog diva, međutim, pričaju drugačiju priču.


Njihove proizvode želi populacija čitavog planeta, a djelatnici Applea rade na najtraženijim gadgetima i tehnologiji u svijetu te u društvu najboljih umova silicijske doline. na njih je ostatak svijeta ljubomoran, no nije sve ružičasto u Appleu, a Business Insider prenosi nezadovoljstva njihovih djelatnika.

Strah u Appleu? 'Korisnici žele nešto što mi nemamo'

1. Appleova tajnovitost oko novih proiizvoda nekad je tolika da narušava pbiteljski život djelatnika.

2. Vašem partneru će biti rečeno da zaboravi da je bilo što čuo/čula.

3. Sve, ali baš sve odlučuje marketinsški tim Applea te dvoje recenzenata iz časopisa na istočnoj obali SAD-a.

4. Jedan od djelatnika se ispovjedio kako mu znaju proći čitavi dani a da s nikim ne progovori niti riječi na poslu. To izaziva osjećaj samoće.

5. Uprava je paranoidna, postoji manjak poštovanja, čitavo vrijeme se drži tenzija u zraku i radno vrijeme je predugačko. Djelatnik koji je sve ove mane izrekao na to je dodao da se tamo ljudi zapošljavaju na vlastiti rizik, no i da je hrana u kantini dobra, te da ne postoji kodeks oblačenja.

6. Mnogi djelatnici su se pribojavali nedjeljnih večeri i prekovremenih sati.

7. Vremena za odmor i spavanje je iznimno malo što narušava balans odnosa posao-privatan život.

8. Ako radite na novom proizvodu, bit ćete doslovce prikovani za njih.

9. Plaća djelatnika u Appleu je manja nego kod konkurencije i to je jedna od stalnih pritužbi u toj tvrtki od strane njezinih djelatnika.

10. Srednji menadžment u tvrtki se uzdignuo nakon smrti Stevea Jobsa. Promjenili su se prioriteti i ono što su nekoć odlučivali inženjeri, danas odlučuje menadžment za proizvode.

11. Posljednji na listi je Cupertino, gradić u kojem se nalazi sjedište Applea. Djelatnici su suglasni - to je najdosadnije mjesto u okolici San Francisca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju