Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Google ima konkurenciju

Bitka za tržište naočala: Sony patentirao svoju viziju 'uređaja za glavu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se kako je i Sony krenuo u pohod na tržište pametnih naočala.

Bez dvojbe, Google ima najveću prednost na tržištu tzv. “nosivih gadgeta” iz razloga što je prvi izašao sa svojim naočalama i ima razvijen softver koji mogu ugraditi u njih, plus uz sve to imaju jako dobar PR.

Pročitajte i ovo PR ADRIALECE Provodite puno vremena na računalu ili pametnom telefonu? Vaše su oči u opasnosti, ali evo što možete učiniti... PR OPTIKA GHETALDUS Neodoljivi Bolon u Ghetaldus optici

No, konkurencija niče svakim danom sve više. Već smo ranije vidjeli da se dosta tehnoloških divova okrenulo izradi nosivih gadgeta bilo da pričamo o pametnim satovima ili pametnim naočalama. Google ne samo da ima razvijene naočale već uskoro kreće na tržište s njima, stoga ima veliku prednost naspram ostalih.

>> VIDEO Ovako izgleda pogled kroz naočale BUDUĆNOSTI!

No, Sony je blizu i ima drugačije viđenje. Patent pokazuje kako je Sony zamislio naočale a koje se po mnogočemu razlikuju od Googleovih, prvenstveno po tome što Sony želi dva zaslona, odnosno po jedan za svako oko, dok Google ima samo jedan. Također, Sony ima ugrađene slušalice, dok to nije slučaj kod Googlea, a isto tako leće su pomične kako bi ih korisnik lakše prilagođavao u svrhu ugodnijeg korištenja.

Vjeruje se kako će uređaj prikazivati sliku u 2D-u. Sony nije početnik u ovim gadgetima pa tako već ima razvijen uređaj za kućnu upotrebu HMZ-T2 Personal 3d Viewer, odnosno uređaj za proširenu stvarnost.

Može li i hoće li Sony objaviti ovaj uređaj ili samo želi zaštiti svoje ideje za sada nije poznato, no svakako će biti zanimljivo pratiti razvoj “nosivih gadgeta”.

Powered by ZIMO

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene